Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Наразі на Львівщині випадків мавпячої віспи не виявили, а коронавірус іде на спад, - Чемерис

У країнах Європи зареєстровано вже 258 випадків захворювання на вірус мавпячої віспи (включно з підозрами на захворювання). Проте в Україні ще не зафіксовано жодного такого випадку. Разом з тим, захворюваність на Covid-19 на Львівщині має тенденцію до зниження.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

"Віспу мавп характеризують, як зоонозне захворювання, тобто характерне для тварин, але іноді може передаватися від тварини до людини. За наявною наразі інформацією, передача цієї віспи від людини до людини носить дуже обмежений характер. Також важливо, що попередня вакцинація від натуральної віспи є високоефективною профілактикою віспи мавп".

"В Україні вірус мавпячої віспи внесений до Переліку біологічних патогенних агентів, що підлягають епідеміологічному нагляду (спостереженню)", - розповів Орест Чемерис.

У зв’язку із виявленням випадків захворювання у світі, в Україні провели екстрене засідання Оперативного центру реагування на надзвичайні ситуації у галузі громадського здоров’я.  Наразі відбувається оцінка рівня ризику спалаху цього захворювання для України.

Щодо ситуації з Covid-19, то за інформацією адміністрації ДУ "Львівський обласний  центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України" за період пандемії станом на 22.05.2022 в області зареєстрували 307 482 підтверджені випадки COVID-19, померли 6699 осіб, одужали – 300571.

На стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров’я, які визначені для надання допомоги хворим на COVID-19, перебувають 76 осіб, дітей серед них немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ