Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нардепи відмовилась спрощувати усиновлення для іноземців

Депутати Верховної Ради не підтримали законопроект щодо приєднання України до Конвенції про захист дітей та співпрацю з питань міждержавного усиновлення, - Еспресо.

За законопроект №0166 "Про приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міждержавного усиновлення" проголосувало лише 166 депутатів з 226 необхідних.

Приєднання України до Конвенції могло гармонізувати процедуру усиновлення дітей іноземцями з процедурами інших держав-учасників. Також це мало гарантувати, що міждержавне усиновлення здійснюється в інтересах дитини і з дотриманням її основних прав.

Конвенція про захист дітей та співробітництво в питаннях міждержавного усиновлення була ухвалена у 1993-му в Гаазі. Сторонами Конвенції є 100 держав світу, у тому числі всі держави-члени Європейського Союзу.

У Раді це питання виносили на голосування вже 7 разів. Цього разу депутати висловили побоювання про те, що дітей з України зможуть усиновлювати одностатеві пари, а передбачені Конвенцією акредитовані організації використовуватимуть свої повноваження для несумлінного посередництва і дітей відправлятимуть не до сім'ї, а в рабство.  

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ