Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Насалик назвав дві альтернативи заблокованому донбаському антрациту

Замість вугілля антрацитного групи з непідконтрольних територій Україна може постачати його з Росії або Південно-Африканської Республіки, але він буде вдвічі дорожчий. Про це міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик повідомив в ефірі ICTV.

"Альтернативні джерела можна знайти починаючи з завтрашнього дня. Але що ми змінюємо? З завтрашнього дня ми можемо почати постачання антрацитного групи вугілля з Кузбасу - тільки замість своїх шахтарів будемо платити гроші російським шахтарям, замість надходжень у бюджет в Україну - ми будемо платити в російський бюджет", - сказав він.

За словами міністра, продовження блокади поставок вугілля з непідконтрольних територій призведе до дестабілізації української енергосистеми, зупинки металургійних підприємств, що призведе до зниження надходжень валюти в Україну, а також до втрати 300 тис. робочих місць.

На уточнююче питання про альтернативи антрациту з Донбасу Насалик пояснив: "Альтернатива є. Це – з Росії – але буде в два рази дорожче. З тієї ж Південно-Африканської Республіки, тільки термін його поставки буде 40-50 днів, і він буде в два рази дорожче, ніж український".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ