Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Наш край" підсумував топ-5 "покращень" від влади у 2018 році

Наприкінці 2018 року влада буде намагатися запевнити громадян України у своїх досягненнях та загальному покращенні життя кожного.

Але правда у тому, що усе що було здобуто — це заслуга українців всупереч намаганням влади покращити життя олігархів та чиновників.

Партія «Наш край» проаналізувала річну діяльність влади та сформувала список урядових «покращень» та знущань над громадянами.

Топ-5 «покращень» від Уряду:

  • Підвищення ціни на газ для населення. Заради чергового траншу кредиту та під натиском МВФ уряд заговорив про підвищення ціни на газ для споживачів на 60%. А далі настав час та місце «подвигу» і влада «героїчно» підвищила ціну на газ «лише» на 23,5%.
  • Відключення боржників усіх типів та міст від газу в опалювальний сезон. НКРЕКП дала згоду на відключення боржників від газу, якщо протягом 3 днів питання оплати не буде врегульовано. Без опалення в морози були Сміла, Шепетівка, Кам’янське, Кривий Ріг. Від газу відключали поштові відділення, вищі навчальні заклади, дитячі лікарні. У містах, які замерзали, проходили акції протесту.
  • Рекордна заборгованість за ЖК-послуги та зростання заборгованості із заробітної платні. Уряд звітував про збільшення доходів населення та удосконалену систему субсидій, але заборгованість за послуги ЖКГ за 10 місяців 2018 року сягнула історичного максимуму — 39,9 млрд грн., тільки щодо газу заборгованість сягнула 18 млрд грн. Разом із заборгованістю за ЖК-послуги за рік зросла заборгованість щодо виплати зарплатні — за 10 місяців вона зросла на 21,75 % і сягнула 2,88 млрд грн.;
  • Зміни умов призначення субсидій та зменшення соціальних норм. Постановою уряду з 1 травня були запроваджені нові правила для отримання субсидій та скорочені соціальні норми споживання комунальних послуг. Нові правила для призначення субсидій перетворили близько 1,5 млн їхніх отримувачів на нових боржників ЖКГ. Чиновники щомісяця відраховують тисячі так званих «підозрілих» отримувачів субсидій. На додаток Мінсоцполітики заявили про плани позбавити субсидій осіб, які стоять на обліку в центрах зайнятості та відмовляються від працевлаштування чи перекваліфікації.
  • Підвищення вартості проїзду по всій країні. У великих містах України та обласних центрах влітку суттєво збільшилася вартість проїзду у громадському транспорті. У Києві та Дніпрі — відразу вдвічі. Уряд не задіяв жодного інструменту впливу на місцеву владу, щоб приборкати безпідставне подорожчання.

Партія «Наш край» наголошує, що усі ці «покращення» торкнулися мільйонів громадян, які відчули «турботу» влади на своїх кишенях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ