Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наступні квартири для бійці АТО будуть вже за гроші

Міська рада Львова цього року займатиметься будівництвом другого будинку для учасників бойових дій. Проте, ці квартири не будуть безкоштовними - кооперативне будування дасть можливість зменшити ціну для військових на 30-40 відсотків. Про це сьогодні, 23 лютого, на брифінгу у Львові, повідомив міський голова Андрій Садовий.

«Сьогодні ми маємо достатню кількість заяв від учасників бойових дій для кооперативного будівництва. Тобто, хлопці готові вкладати в будинок свої кошти. Окрім того, у нас є міська програма, де ми виділяємо кошти замість земельних ділянок. Звичайно, ці квартири будуть значно дешевшими порівняно з ринком нерухомості.

Тому другий будинок ми будемо будувати однозначно. Він буде для тих учасників бойових дій, які стали на кооперативну чергу. Зараз ми оформляємо документи,  і я думаю, що в цьому році ми почнемо будівництво.

Але залежить від фінансування: ми ж не можемо безоплатно надати квартири для всіх, хто хоче. Це неможливо. Із зони бойових дій прийшло близько 3 тисяч хлопців, тому ми повинні максимально думати, чим їм можна допомогти. І власне кооперативне будування  дасть можливість зменшити ціну на 30-40 відсотків. У міській раді діє програма на 4 роки, на 100 мільйонів, коли ми компенсуємо нашим хлопцям, які пройшли зону бойових дій,  по 100 тисяч гривень замість земельних ділянок. Ці кошти вони можуть витрачати або на часткову купівлю житла, або на освітні проекти.  Аби ці гроші не йшли на «проїдання», а це – дуже важливо», - сказав Садовий. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ