Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нацрада України з питань культури і духовності дійшла висновку, що всі акції проти реставрації площі Ринок є замовними

Нацрада України з питань культури і духовності  дійшла висновку, що всі акції, які проводились проти реставрації площі Ринок, є замовними – про це сьогодні, 11 вересня, під час брифінгу заявив заступник міського голови з питань містобудування та архітектури Андрій Павлів. За його словами, члени Нацради визнали, що допущено деякі помилки під час реставрації площі Ринок, однак, на їхню думку, в цілому вона здійснена відповідно до законодавства.
Цікаво, що Андрій Павлів не знає, чому Нацрада рекомендувала привести реставраційні роботи на площі Ринок у відповідність до чинного законодавства, як повідомляє офіційний сайт Президента України. „Ми не маємо офіційних висновків засідання Ради, отож зараз я не можу нічого коментувати, я можу говорити тільки про те, що чув сам, а не про те, що вирішила Рада”, — пояснив Андрій Павлів.
Нагадаємо, 9 вересня у Києві відбулося засідання Нацради, учасники якої висловили занепокоєння станом збереження українських пам’яток культури, включених до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, та фактами незаконного будівництва на цих об’єктах, що загрожує їх виключенням зі згаданого списку. Йшлося, насамперед про незаконну забудову на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника та про обвали старовинних печер на його території, а також про стан справ із реконструкцією центральної частини Львова і Національного заповідника «Софія Київська». Національна рада з питань культури і духовності при Президентові України рекомендувала владі Львова привести будівельно-ремонтні роботи площі Ринок у відповідність до чинного законодавства
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ