Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Науковці з Вроцлава розпочали у Львові курси для українських ветеринарів

Два дні у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького триватимуть практичні курси для ветеринарів. До їх участі зголосились ветеринарні лікарі з усієї України, повідомила прес-служба ЛНУВМ та БТ.

Лекції та майстер-класи за темами «Відтворення собак» та «Гастроентерологія собак і котів» проводять спеціалісти ветеринарного факультету Природничого університету з польського міста Вроцлава та українські викладачі з ЛНУВМ та БТ. Слухачі матимуть змогу ознайомитись з сучасними методами діагностики та лікування собак і кішок, обмінятись досвідом та налагодити взаємні контакти.

Курси проходять в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013. Завдяки коштам ЄС на базі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького була створена ветеринарна школи передових методів діагностики зі спеціалізованими лабораторіями. Університет отримав сучасне обладнання, зокрема автомобіль «Ветеринарна допомога», цифровий рентгенапарат, ультразвукові апарати, ендоскоп, обладнання для лабораторних досліджень, хірургічне обладнання тощо.

Особливістю цих курсів є участь лекторів-практиків із країн Європи та міжнародний обмін досвідом у сфері гастроентерології собак і котів, а також відтворення собак. Сьогодні лише у Львові мешканці тримають десятки тисяч домашніх дрібних тварин, які вимагають постійного догляду та лікування. Тому українським лікарям-ветеринарам надзвичайно важливим є ознайомлення з передовим світовим досвідом у питаннях ендоскопічних досліджень собак та котів, вивчення захворювань їх травної системи та проведення сучасної лабораторної діагностики.

Як зазначив ректор ЛНУВМ та БТ імені С.З. Ґжицького, професор Володимир Стибель є ідея зробити такі курси періодичними. Брати участь у них можуть не лише практикуючі лікарі, а й студенти. Окрім того, польські колеги підтримали ініціативу академічних обмінів та практик між Львівським ветеринарним та Вроцлавським природничим університетами.

До речі, участь у курсах є безкоштовною. Бажаючі ще можуть долучитись до них, попередньо зареєструвавшись за адресою [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ