Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Навчання дітей ВПО у Львові та мовне питання, чи є проблеми?

Як повідомив в коментарі Гал-інфо начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк, у Львові немає проблеми з влаштуванням на навчання дітей внутрішньо переміщених осіб.
Фото ілюстративне

Андрій Закалюк зазначив, що, на його думку, проблем з влаштуванням дітей переселенців в школу у Львові не існує.

"Вони мають розуміти, що коли приїжджають до Львова, то повинні визначити собі місце проживання. Потім йдуть у навчальний заклад, який є найближче до їх місця проживання. І їх дітей без проблем зарахують в той навчальний заклад", - повідомив Закалюк.

Він також підтвердив, що у Львові зараз навчається близько 3000 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, що є досить високим показником. Дуже велика кількість дітей саме зі сходу України, й насправді деякі з них недосконало володіють українською мовою. 

"Стосовно мови, то у нас зараз немає і не може бути навчання чи вивчення російської мови. Але у нас зараз навчається дуже багато дітей зі сходу. І у нас є насправді багато дітей, які не всі одночасно можуть перейти на українську мову. Дитина спокійно може навчатись у школі й підтягувати українську мову. Ми постійно спілкуємось з нашими учнями та вчителями, щоб вони з розумінням ставились до цього. Дитині теж треба час, щоб підівчити, зрозуміти та перейти на українську мову. Це є процес. Дорослим це не просто дається. Але зрештою діти швидше цьому вчаться.

Я на посаді з кінця липня і не стикався з такою проблемою, що дитина категорично неможе вчитись через мову. Це все вирішується на рівні школи, комунікації з вчителем. Як показує досвід, і що ми чуємо зі спілкування з вчителями, діти абсолютно швидко переходять на українську мову й хочуть її вивчати", - повідомив Андрій Закалюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ