Електроплита - поширений тип пічі, який найчастіше обирають домогосподарки. Вона має багато переваг та проста у використанні, до того ж ця техніка може містити різні доповнення, які полегшують процес приготування їжі.
Експерти побутової техніки Електролюкс розказали, навіщо в духовці вентилятор і чи обов’язково обирати саме таку плиту.
Для чого вентилятор в духовці електроплити
В духовці створюється оптимальний режим для приготування їжі без надмірного використання жиру, як при смаженні, та води, як при варці чи тушкуванні. Випічка взагалі потребує виключно духової шафи, де температура до 300С поєднується із сухим повітрям. Корисним доповненням до електроплити з духовкою є вентилятор всередині духової шафи.
“Вентилятор слугує для створення режиму конвекції, або просто провітрювання під час випікання. Вентилятор, або конвектор, робить примусовий відвід повітря з духовки, покращуючи умови для запікання страви. Справа в тому, що під час запікання в духовці з їжі випаровується чимало вологи. Ця пара накопичується в закритій духовці та впливає на процес приготування страви, не даючи тісту піднятися. Окрім того, якщо додатково вмикнути гриль для м’яса, конвектор буде видаляти чад від жиру. А якщо готувати страви з великою кількістю рідини, то відвід пари обов'язковий,” - пояснили експерти Електролюкс.
Коли необхідна конвекція в духовці електроплити
Вмикайте режим конвекції під час запікання продуктів, які потребують сухого гарячого повітря. Наступні страви обов’язково вимагають конвекції в електроплиті:
- випічка, пироги, торти;
- запіканки;
- бабки, куличі;
- піца, лазанья;
- хліб та булки;
- шашлик;
- будь-які м’ясні страви на грилі;
- сушіння горіхів, овочів, фруктів, зелені;
- страви в горщиках.
Але є чимало страв, які не потребують конвектора: запечена курка чи будь-яке м’ясо великим шматком, коржі, печиво, риба, страви, які ставлять в духовку лиш наприкінці, наприклад, аби зробити скоринку, розплавити сир чи просто розігріти.