Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Навіть сталінській машині не вдалося знищити УГКЦ, – Маринович

«Складається враження, що люди, які працюють в Міністерстві культури, не розуміють що таке місія Церкви. І це нерозуміння, яке є приголомшливе, засвідчує, що ми і надалі маємо квазірадянську систему управління в державі», – про це сказав проректор УКУ Мирослав Маринович, коментуючи лист Міністерства культури України на адресу Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. Повідомила прес-служба УКУ.

Місія Церкви – це служити своїм вірним і бути там, де є потреба в молитві та душпастирстві. І якщо для цього слід бути на Майдані, то, на думку Мирослава Мариновича, Церква має права відгукнутися на цю потребу. Також Мирослав Маринович наголосив, що цей лист включає негативні історичні стереотипи з переслідування Церкви в радянський час.  

«Припускаю, що ініціатори такого звернення хотіли саме цього ефекту. Вони хотіли, щоб у душах греко-католиків зародився страх. Це є так само звичний стиль нинішнього уряду – посилати сигнали суспільству, які покликані регенерувати і відновити той страх, який панував у радянський час», – зазначив проректор УКУ.

Однак він нагадав, що свого часу історія все розставила на свої місця. «Якщо сталінській машині величезного глобального терору не вдалося знищити УГКЦ, то як можна очікувати, що Церква змінить свою поставу від подібних листів від Міністерства», – додав Мирослав Маринович.

Нагадаємо, що нещодавно президент УКУ владика Борис в ефірі hromadske.tv заявив, що присутність священиків на Євромайдані є своєрідним втіленням ідеї, яку висловив Папа Римський Франциск у своєму посланні «Evangelii Gaudium» («Радість Євангелія»), що служителі повинні бути з людьми, «пастир має мати запах своїх овець».

Додамо, що 13 січня Курія УГКЦ отримала листа від Міністерства культури України за підписом першого заступника міністра Тимофія Кохана щодо можливого «порушення перед судом питання про припинення діяльності відповідних релігійних організацій» за здійснення релігійної діяльності на майдані Незалежності в Києві впродовж грудня минулого року та початку січня 2914 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ