Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найближчі 5 років нового українського правопису не буде в ЗНО, – Бойко

Норми нового українського правопису у тестах зовнішнього незалежного оцінювання не будуть предметом перевірки щонайменше 5 найближчих років, повідомив в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

ʺВпродовж найближчих 5 років нові норми українського правопису, допоки вони не стануть усталеною практикою навчання в закладах загально-середньої освіти, перевірятися в тесті з української мови і літератури не будуть. Тобто не буде завдань, в яких перевірятиметься правильність написання слів ʺпроектʺ – ʺпроєктʺ, ʺкафедраʺ – ʺкатедраʺ, ʺаудиторіяʺ – ʺавдиторіяʺ і таке інше. Це не буде предметом перевірки в тесті ЗНО з мови та літературиʺ, – сказав Бойко, - передає Радіо Свобода.

22 травня Кабінет міністрів України схвалив нову редакцію українського правопису. Документ підготувала спеціально створена Українська національна комісія з питань правопису, до якої увійшли вчені-мовознавці Національної академії наук та національних університетів з різних регіонів України.

У серпні-вересні 2018 року відбулося громадське обговорення пропонованих змін, під час якого надійшло понад 3 тисячі пропозицій.


Нагадаємо, нова редакція "Українського правопису" набрала чинності 3 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ