Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАЗК призупинило держфінансування партії "Голос"

Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило державне фінансування для партії «Голос» через претензії до оформлення документів. У партії заявили, що розцінюють це як тиск.Про це повідомила лідерка партії Кіра Рудик на своїй сторінці у Facebook.
Фото з Facebook-сторінки Кіри Рудик

"Новий рік починається із неприємних сюрпризів для партії Голос. А саме — з політичного тиску на найменшу та, разом з тим, найефективнішу й незалежну від олігархів фракцію у парламенті.

НАЗК призупинило державне фінансування для партії Голос. У Нацагентства із запобігання корупції виникли претензії до оформлення (!) угод та актів виконаних робіт у наших підрядників та до того, що ми сплатили орендну плату за офіси трьох наших територіальних організацій.

Фракція "Голосу" розцінює це, як тиск на незалежну та єдину неолігархічну парламентську партію. Ми не беремо гроші у жодного з олігархів. Ми не платимо депутатам за їхні голоси у Верховній раді, ми не лобіюємо інтереси окремих бізнес-холдингів. Основним джерелом фінансування операційної діяльності партії лишаються Державні кошти, передбачені законом. Ці фінанси — це запорука нашої незалежності, як єдиної демократичної проєвропейської партії, члени якої ніколи не брали участі в корупційних схемах.

Спроба позбавити нас державного фінансування є безпідставною. І наразі ми готуємося оскаржувати це ганебне рішення. Партія "Голос" закликає НАЗК не перевищувати свої повноваження й залишатися незалежним органом. А також служити на користь суспільству, виконуючи свою основну функцію — запобігання корупції, а не бути інструментом політичного тиску на партію, яка бореться з корупцією та олігархатом".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ