Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Не гайте часу в чергах" - Мінюст

«Не гайте часу в чергах» - з таким закликом сьогодні, 3 вересня, Ярослав Жукровський, в.о. голови управління юстиції у Львівській області та Яніка Мерило, позаштатний радник мера міста Львова, виступили на прес-конференції «Яких новин очікувати на Форумі е-урядування «Е-країна: віра в майбутнє» в рамках форуму «Електронна країна: віра в майбутнє», що відбудеться 18-19 вересня у Львові.

"Міністерство юстиції  створило такий пілотний проект, який зводиться до того, щоб отримати ряд витягів, не відходячи від комп’ютера. Відтак, ви отримуєте онлайн-довідку, яка прирівнюється до паперової.  Ця довідка  не потребує додаткових печаток. Достатньо того, що вона має спеціальний ідентифікатор, і органи влади можуть перевірити її правдивість", – розповів Ярослав Жукровський.

За словами Ярослава Жукровського, ця система є результатом напрацювань Яніки. Відсутність прямого контакту чиновника  з людиною вкрай полегшить процес отримання потрібного документу.

"Звісно, ми не можемо в один момент усі послуги перекинути в електронний формат, але перші кроки вже зроблено", – наголосив Ярослав Жукровський.

Додамо, що на сьогодні єдиним органом, що видає онлайн-довідки, є Міністерство юстиції.

Детальніше про електронні нововведення можна буде дізнатись під час форуму "Електронна країна: віра в майбутнє".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ