Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Не існує жодного документу про корупційні дії з боку Юрія Луценка – Антон Ружицький

«Навколо міністра внутрішніх справ Юрія Луценка є зараз багато чуток і матеріалів, які свідчать про корупційні дії. Хочу наголосити на тому, що це не є перевірені факти, а тільки здогадки і неперевірена інформація», – сказав у коментарі «Гал-info” народний депутат України, голова підкомітету з питань контролю за реформуванням, кадровим та ресурсним забезпеченням органів, які здійснюють боротьбу з організованою злочинністю і корупцією Антон Ружицький.
«Я є в складі тимчасової слідчої комісії, яка займається перевіркою МВС на наявність корупційних дій. Зараз, наскільки мені відомо, немає якихось офіційних фактів стосвно корупційної діяльності з боку Юрія Луценка. Не існує жодного складеного протоколу на наявність в його діях корупційної діяльності і жодного судового рішення, яке би визнало таку діяльність як корупційну. Корупція з боку високопосадових осіб є взагалі особливим фактом, який передбачає ретельне розслідування такого факту і тільки після проведення розслідування можна говорити про її наявність або ж відсутність. Тому мені є дивним факт того, що з боку заступника генерального прокурора Рената Кузьміна в ефірі «1+1» робляться подібні заяви», – сказав нардеп.
Антон Ружицький також зауважив, що «Юрій Луценко є тим міністром, який є не угодний так званій антикризовій коаліції, і це є відверта робота з боку регіоналів, щоби добитись усунення цього міністра. Ми можемо говорити про різні підтексти цього розслідування, але є юридичні факти, якими треба перш за все керуватись, а діяльність слідчої комісії не треба перетворювати на політичні розбірки».   
Нагадаємо, що заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін в ефірі телеканалу "1+1" заявив, що у ході розслідування (кримінальної справи про убивство полковника УБОЗ Романа Єрохіна) слідчим встановлені факти здійснення корупційного правопорушення міністром внутрішніх справ (Юрієм Луценком).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ