Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нема підтримки держави – не буде полігону, - Садовий відповів Гройсману

У середу, 22 лютого, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй офіційній сторінці у Facebook звернувся до Андрія Садового з проханням «пришвидшити свої дії і якнайшвидше перейти до реального вирішення проблеми». Сьогодні, 23 лютого, на брифінгу у Львові, міський голова Андрій Садовий дав коментар щодо цієї ситуації журналісту «Гал-інфо».

Садовий сам обрав ділянку у Яворівському районі, - Гройсман

«Коли останній раз Володимир  Гройсман був у Львові, тоді на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій обласною адміністрацією були подані документи стосовно тих ділянок, які придатні для розміщення сміття, в тому числі і ТПВ.

Одна з таких ділянок була запропонована в кінцевому випадку для того, щоб розмістити полігон для міста Львова. Тоді була створена робоча група під керуванням академіка Юхновського, яка винесла однозначний вердикт, що ця територія не підходить не те, що для полігону, а навіть для об'єкту розміщення  ТПВ.

Звичайно, що Львів потребує нової ділянки під полігон. Не тільки Львів, ії також потребує Пустомитівський район, Кам'янко-Бузький район, Жовкіський район, Городоцький район. Тобто, це ті райони Львівської області, які завжди традиційно вивозили свої відходи на полігон «Грибовичі».

Тому, ми очікуємо, що найближчим часом державні органи влади покажуть нам ділянку з документами, зі всіма дозволами, де можна такий полігон облаштувати. Для чотирьох районів міста Львова і для самого Львова.

Ми готові за міські кошти облаштувати такий полігон. І мені приємно, що Володимир Гройсман має бажання допомогти. Я знаю, що прем’єр-міністр вже  попередньо дав завдання інститутам подивитися, яка ділянка області може до цього бути готовою.

Якщо буде спільна позиція влади, органів місцевого самоврядування, уряду, тоді буде позитивний результат. Тому що всі дозвільні документи на функціонування будь-якого полігону видаються державними органами влади, тому, яке би не було хороше місто, воно не зможе самостійно таку ділянку знайти і оформити. Є підтримка держави – буде полігон. Нема підтримки держави – не буде полігону. Все дуже просто», - сказав Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ