Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ніхто у світі не має впевненості, що ЧС 2018 пройде в Росії, - Суркіс

Віце-президент УЄФА і колишній глава ФФУ Григорій Суркіс поділився думкою про те, що збірна України відправила заявку на участь у кваліфікації КС-2018, який пройде у Росії.

"Якщо ви хочете знати мою, скажімо так, експертну думку, то вона така. ФФУ є діючим членом ФІФА - міжнародної організації, що володіє ексклюзивними правами на проведення Кубку світу з футболу.

І саме ФІФА, а не Росія або будь-яка інша країна проводить фінальні турніри світових першостей. Тому, будучи дисциплінованим членом ФІФА і не маючи планів про вихід з її складу або призупинення членства, ФФУ просто не мала будь-яких спортивних підстав для відмови від участі у КС-2018. Це перше.

Друге. Нашій команді ще належить завоювати путівку у фінальний турнір. Коли і якщо це станеться, тоді й буде зрозуміло, якими мають бути подальші кроки ФФУ і якими заявами або діями їх доречно буде супроводити.

Третє. До поїздки збірної України в Росію поки далеко. У тому числі й тому, що на даний момент ні в кого в світі немає абсолютної впевненості в тому, що КС-2018 взагалі відбудеться на території цієї країни.

Адже ще не закінчені гучні антикорупційні розслідування ФБР і швейцарської поліції навколо деяких рішень ФІФА не тільки з приводу Росії, але і Катару. Тому я б не квапив події і не робив передчасних, поспішних висновків", - сказав функціонер в інтерв'ю"Футбольному клубу".

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ