Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НМТ-2024 за кордоном – тимчасові екзаменаційні центри створять у 57 містах 32 країн

Як і у попередні два роки, українські вступники зможуть скласти НМТ за кордоном. Про це повідомив міністр освіти Оксен Лісовий.

Тестування проводитимуть у спеціально обладнаних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, підготовлені Українським центром оцінювання якості освіти.

Інтерактивна мапа країн тут: https://testportal.gov.ua/nmt-za-kordonom/

Важливо – кількість місць для участі в тестуванні за кордоном обмежена. Якщо усі місця в конкретному місті чи країні будуть зайняті, ця локація більше не буде доступною для вибору. Вступникам радять не зволікати з реєстрацією. Водночас, якщо ви обрали місце проведення, але пізніше знайшли більш зручну локацію, то до 15 квітня 2024 року ви ще можете оновити ваш вибір у персональному кабінеті.

"Минулого року НМТ за кордоном склали 20 тисяч вступників. Саме тому ми не відмовилися від ідеї проведення тестування за кордоном і цього року. Адже це можливість для українців, які нині перебувають за кордоном, вступити до наших ЗВО. І це, звісно, наша можливість підтримувати цей важливий зв’язок.

Дякую команді за тривалі та успішні перемовини з партнерами. І вдячний нашим колегам з інших держав за підтримку!", - зазначив Лісовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ