Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Нова і дорога Арена Львів перетворюється на руїну

Фейсбук Володимира Гірняка
Фейсбук Володимира Гірняка
Фейсбук Володимира Гірняка
Фейсбук Володимира Гірняка
Фейсбук Володимира Гірняка
Фейсбук Володимира Гірняка
Фейсбук Володимира Гірняка
Фейсбук Володимира Гірняка
1/4
Майбутнє стадіону Арена Львів досі під питання. У Львівській облраді вирішили створити робочу групу, яка має знайти спосіб витягнути стадіон з боргової ями і нарешті офіційно здати його в експлуатацію. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

За словами Гірняка, сьогодні, 12 березня, на Арені Львів відбулася чергова нарада. Окреслили проблеми: «Маємо відразу дві слабких ланки у питанні майбутнього цього об’єкта: борги і не здана в експлуатацію 2-га черга будівництва. Звідси – неможливість ефективно використовувати Арену. Відсутність постійного клубу також суттєво впливає в мінус, тому слід негайно налагоджувати співпрацю у цьому напрямку». 

Володимир Гірняк наголосив: «Стадіон новий, а вже помітні сліди руйнування та занепаду, тому є велике питання до якості виконаних робіт і тут необхідний відповідний аудит. Я нагадаю, що сюди було вкладено дуже велику суму».

Відтак, під час наради вирішили у стислі терміни створити робочу групу, яка знайде вихід із боргової ями та механізм здачі в експлуатацію 2-ї черги. 

«На часі також – проведення відповідної фінансово-будівельної перевірки, яка дасть нам актуальні дані, що потрібно зробити і скільки вкласти, аби Арена Львів, нарешті, запрацювала на повну потужність і стала приносити доходи. Зі свого боку Львівська обласна рада готова і надалі активно брати участь в процесі», - зазначив заступник голови ЛОР.

Довідка.

Арена Львів - футбольний стадіон у Львові, збудований для проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012. Розташований за адресою вул. Стрийська,199 поблизу перетину вулиці Стрийської та Кільцевої (об'їзної) дороги. Розрахований на 34 915 глядачів.

Львівський стадіон став третім найдорожчим стадіоном в історії України після НСК «Олімпійський» та «Донбас-Арени». Кошторис львівської арени - 2 945 млрд грн.

За кількістю місць для глядачів (34 915) «Арена Львів» посідає 4 місце в Україні. За освітленістю поля, -  2800 люксів — перше місце.

Будівництво тривало з 2009 по 2011 роки. Офіційне відкриття відбулося 29 жовтня 2011 року. Перший матч (Україна-Австрія 2:1) було зіграно 15 листопада 2011 року. 

У червні 2012 року на Арені відбулися три матчі групового етапу Чемпіонату Європи з футболу за участю збірних Португалії, Німеччини, Данії. 

В сезонах 2014/15 та 2015/16 через бойові дії на Сході України стадіон став домашньою ареною для донецького «Шахтаря», який проводив тут матчі УПЛ, Ліги Чемпіонів (зокрема, за участі грандів європейського футболу (Баварія, ПСЖ, Реал Мадрид), Ліги Європи. 

Протягом наступного сезону на Арені Львів базувалися львівські «Карпати». Втім, на початку сезону 2017/18 львівський клуб змушений був повернутися на рідний стадіон «Україна», не домовившись з керівництво «Арени Львів» про вартість оренди.

Нині стадіон є домашньою ареною рівненського «Вереса», також тут зрідка проводять єврокубкові матчі команди з тимчасово окупованих територій України. В жовтні 2017 року після дворічної перерви через дискваліфікацію на Арену повернулася збірна України. 

Також Арену Львів використовують для концертів (Океан Ельзи, Дзідзьо), конференцій, весіль.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ