Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нововведення з української мови не питатимуть на ЗНО найближчі п'ять років

Упродовж п’яти років у завданнях ЗНО нові норми українського правопису не включатимуть у тести. Про це сьогодні, 1 жовтня, повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської ОДА.

Сьогодні, 1 жовтня, у Львівській обласній державній адміністрації відбувся брифінг "ЗНО: перспектива 2020/2021 року".

Як зазначив директор Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко, наступні п'ять років у завданнях тесту ЗНО з української мови та літератури не перевірятимуть нових норм українського правопису.

"У зв'язку з набуттям чинності нового українського правопису, відповідно до розпорядження Міністерства освіти у науки України, упродовж найближчих 5 років нові норми українського правопису, допоки вони не стануть усталеною практикою в навчальних закладах середньої освіти, перевірятися в тесті з української мови та літератури не будуть. Тобто, не буде завдань, в яких перевірятиметься правильність написання проект – проєкт, кафедра – катедра, аудиторія – авдиторія тощо", – додав Валерій Бойко.

Окрім того, у межах брифінгу зазначили, що помилкою не вважатиметься, якщо випускник при виконанні завдання тесту з власного висловлювання користуватиметься новим правописом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ