Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обласна рада може обрати тільки одного заступника і тоді це відповідатиме закону - Пилип Пилипенко

„Обласна рада може обрати тільки одного заступника і тоді це відповідатиме закону”, - зазначив депутат Львівської обласної ради від ВО „Свобода”, доктор юридичних наук, професор Пилип Пилипенко. Закон України „Про місцеве самоврядування в Україні” чітко визначає обрання, крім голови, лише одного заступника голови ради. Тобто число заступників не є предметом розгляду обласної ради. А отже, сесія не вправі шляхом голосування встановлювати їх більшу, аніж це передбачено законом, кількість.. Про це повідомили в прес-службі ВО „Свобода”.
„Утримання тільки одного заступника голови обласної ради за елементарними підрахунками обійдеться для бюджету в суму близько 200 тис. грн, - йдеться в повідомленні прес-служби ВО „Свобода”. - А це щонайменше додатково 50 мінімальних місячних пенсій для осіб, які їх потребують. Якщо ж сумувати видатки, що йтимуть на утримання трьох понаднормових заступників голови обласної ради, то вийде десь сума - близько 0,6 млн грн, яку можна було б спрямовувати на розвиток соціальної сфери, освіти, культури тощо.”
„З огляду на ці міркування депутатська фракція ВО „Свобода” не вважала за доцільне брати участь в голосуванні при обранні заступників голови обласної ради, а отже, й надалі домагатиметься неухильного дотримання депутатами обласної ради вимог чинного законодавства при ухваленні рішень”, - зазначають у прес-службі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ