Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Одеський філармонійний оркестр представив твори українських композиторів у Берліні

6 вересня в рамках Берлінського музичного фестивалю Musikfest Berlin відбувся виступ Національного одеського філармонійного оркестру під керівництвом головного диригента Хобарта Ерла разом із солісткою-піаністкою Тамарою Стефанович.

Про це розповіли в Міністерстві культури України.

Цей концерт – єдиний гастрольний виступ оркестру в Німеччині, організований у співпраці з Фондом Берлінського філармонійного оркестру та за підтримки уповноваженої Федерального уряду Німеччини з питань культури та ЗМІ. У концертній програмі були твори українських композиторів Мирослава Скорика, Миколи Лисенка та Алемдара Караманова, а також Друга симфонія Яна Сібеліуса. 

Нагадаємо, що в Берліні цей музичний фестиваль проходить з 27 серпня по 19 вересня 2022 року. Як зазначають в мінкультія подія фактично відкриває міжнародний музичний сезон. Загалом, у програмі Musikfest Berlin 2022 прозвучать 50 творів близько 40 композиторів та композиторок у 28 концертах. Окрім Берлінських музичних колективів, пролунають виступи запрошених оркестрів та ансамблів із США, Нідерландів, Великобританії, Бельгії, Італії, Грузії, а також із Лейпцига та Франкфурта.

«Сьогодні як ніколи активно ми інтегровуємо наше мистецтво у світове музичне життя. Адже потужні твори українських композиторів, майстерність наших музикантів — дуже висока і варта уваги міжнародної спільноти. У цьому неодноразово переконувалися гості, які бачили виступи наших музикантів в Україні. Зокрема під час візиту до України пані Клаудії Рот, міністерки з питань культури та медіа Німеччини, ми разом відвідали репетицію Одеського філармонічного оркестру, і ось тепер у Берліні прозвучали твори українських композиторів у віртуозному виконанні», — зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ