Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Огляд ринку праці Львова у жовтні: попит на ІТ-спеціалістів та продажників

Рівень середньої заробітної плати у Львові, згідно з даними кадрового порталу grc.ua, у жовтні становить близько 18 тис. грн.

Фото: Depositphotos

Традиційно, більшість роботодавців пропонують компенсацію менше. Так, 46% компаній Львова шукають нових співробітників та пропонують оклад в діапазоні від 10.3 тис. грн до 18 тис. грн. Ще 24% роботодавців регіону готові платити новим співробітникам до 26 тис. грн. Трохи більше (від 26.2 тис до 34 тис. грн) пропонують ще 16% компаній. На більш високу компенсацію (від 34.1 тис. грн та вище) можуть розраховувати 14% усіх кандидатів, які шукають роботу у місті Лева.

Що пропонують роботодавці Львова

Найвища компенсація традиційно у пошукачів зі сфери ІТ (середній оклад становить трохи більше 48 тис. грн), ТОП-менеджменту (45+ тис. грн) та фахівців галузі «транспорт, логістика» (35+тис. грн). Найменшу заробітну плату пропонують робітникам, які шукають нові можливості у наступних проф.сферах: «Робітничий персонал» (середня компенсація становить близько 12 тис.), «Управління, персоналом» (11.8 тис. грн) та «Туризм, готелі, ресторани» (11.5 тис. грн). Але, навіть у цих профсферах є вакансії із більшим рівнем компенсації. Так, наприклад, гід-екскурсовод зі знанням кількох мов: англійської, польської, німецької (рівень не нижче Upper Intermediate) та власною програмою може розраховувати на компенсацію до 25 тис. грн і бонус від продажів екскурсій. Комплектувальнику товарів на складі обіцяють компенсацію до 15 тис. грн, обіди за рахунок компанії офіційне працевлаштування та безкоштовний трансфер. Водночас, комплектувальнику на склад у Польщі пропонують оклад від 700 евро. Але, потрібне знання польської, дозвіл на роботу та ковід-сертифікат.

Найбільше відкритих вакансій у Львові та регіоні для спеціалістів з ІТ-сфери (18% усіх актуальних вакансій регіону на кадровому порталі grc.ua) та менеджерів з продажів (18%). Також, львівські роботодавці активно шукають робітничий персонал (9%), робітників банківської та фінансової сфери (9%) та експертів у сфері транспорту та логістики (8%). Найменше відкритих вакансій для кандидатів, які шукають роботу у сфері ТОП-менеджменту (0.7%), юриспруденції (0.7%), категорії «інсталяція, сервіс» (0.5%), страхування (0.2%) та галузі «домашній персонал» (0.2%).

Що хочуть пошукачі Львова

Зарплатні очікування працівників Львова та регіону трохи нижчі за пропозиції роботодавців. Так, 40% пошукачів регіону згодні прийняти пропозицію про зміну роботи за умови оплати до 13 тис. грн. Ще 33% кандидатів відгукуються на оголошення про роботу із компенсацією від 13 до 22.3 тис. грн. 14% фахівців зі Львова готові працювати за умови оплати до 31.7 тис. грн. На більш високу компенсацію (32+тис. грн) зголошуються 13% пошукачів.

Найбільше бажаючих працювати у сфері продажів (18% усіх активних резюме на кадровому порталі). На другій сходинці найбільш популярних проф.сфер- робота для молоді та студентів (15%). Своє майбутнє у сфері ІТ бачать ще 12% кандидатів зі Львова та регіону. Найменше резюме у категоріях «Державна служба, некомерційні організації» (0.2%), у сфері краси та спорту (0.1%) та «інсталяція, сервіс» (0.1%).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ