Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Охоронець мера Винник погрожував активісту «Народного контролю»

28 серпня близько 16.00 шеф-редактором газети «Винники-плюс» Павлом Фіщуком було повідомлено в поліцію про зухвале нехтування Правилами дорожнього руху з боку міського голови Винниківської міської ради Уварова С.І. А саме про паркування позашляховика Toyota Sequoia на пішохідному переході напроти міської ради. На місце події оперативно прибули працівники поліції, які і встановили власника автомобіля, ним виявився міський голова Винник – Уваров С. проте він ввів в оману працівників поліції відмовившись визнати свою приналежність до вищевказаного транспортного засобу (хоча в декларації про майно Уваров особисто зазначає, що є власником цієї автівки). Про це повідомила прес-служба "Народного контролю".

Далі в повідомленні сказано: "Очевидці події кажуть, неупереджені та кваліфіковані дії працівників нової поліції  обурили корумпованого чиновника-регіонала Уварова С.І. За його вказівкою Сєленков Віктор, який представився особистим охоронцем Уварова, спочатку перешкоджав здійсненню відеофіксації подій, погрожував фізичною розправою та завдав тілесних ушкоджень Фіщуку П.М. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ст. 125 Кримінально кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження».

Зі слів Павла Фіщука: «Після приїзду патрульних поліції Уваров С.  та Селенков В. нецензурно висловлювались, як в мою сторону так і в сторону поліції, перешкоджали мені здійснювати журналістську діяльність - проведення зйомки. Хамство цих осіб настільки безмежне, або, можливо, вплив алкоголю, що в присутності патрульних Селенков В. завдав мені удар кулаком в голову, після чого втік в приміщення міської ради, витягнув пістолет та розмахував ним перед очима правоохоронців. Після чого працівниками поліції було викликано додатковий патруль та слідчо-оперативну групу». Павло Фіщук вважає, що такі дії міського голови Винник пов’язані із його діяльністю як активіста та шеф-редактора опозиційної газети «Винники Plus».

Як повідомив координатор «Народного контролю» у м. Винники Володимир Почаєвець: «Порушення правил паркування міським головою має системний характер, люди щодня спостерігають цей автомобіль біля міської ради і бачуть хто з нього виходить. Також не є несподіванкою той факт, що Уваров С. користується послугами приватної охорони, відтак, виникає питання чи не витрачають кошти з місцевого бюджету на охорону мера. Що стосується активіста Павла Фіщука, то його було транспортовано до комунальної 8-ї міської клінічної лікарні, де було надано медичну допомогу. Стосовно відкритого кримінального провадження, ми будемо вимагати перекваліфікації злочину зі статті 125 ККУ на ст. 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»..

«Громадський рух «Народний контроль» закликає правоохоронців провести терміново розслідування по цій справі та покарати винних". 

Гал-інфо звертається до міського голови Винник Сергія Уварова з проханням надати коментар з приводу цього інциденту. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ