Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Округ №119: кого оберуть найбільші патріоти Львівщини?

119 виборчий округ охоплює Бродівський, Буський, Радехівський та частину Кам'янка-Бузького району. Три з чотирьох разів на цьому окрузі перемагали кандидати від ВО "Свободи". Лише останній раз, у 2014 році, перемогу здобув учасник АТО Михайло Бондар від "Народного фронту". Зараз він знову балотується, втім змінив партію на "Європейську Солідарність".

Окрім нього, на окрузі зареєстровано ще 13 депутатів, серед яких кілька військових, старі досвідчені політики та навіть можливий технічний кандидат. Детальніше про цих людей в матеріалі Гал-інфо.

1.Ірина Сех – «Свобода». Відома також як людина-хутро або людина-шуба. Сех була обрана по цьому округу в 2012 році, набравши грандіозні 64,8%, проте вже за два роки зазнала нищівної поразки, посівши четверте місце з результатом 13%. Після Майдану Сех очолила Львівську ОДА. На посаді вона протрималася 100 днів, які запам’ятались великою кількістю скандалів. Зокрема, через її кадрову політику та небажання складати депутатський мандат. Адже вона була водночас і нардепкою, і головою ЛОДА, що суперечило законодавству.

У 2011 році Сех була ініціаторкою відставки колишнього «регіонала», а тепер кандидата від «Батьківщини», Михайла Цимбалюка, який тоді керував Львівською областю.

У цьому році Сех запам’яталась боротьбою проти хутряної фабрики поблизу міста Броди, що вигладає доволі комічно, якщо пригадати її історії з «нібито» штучними шубами.

2.Михайло Бондар – «Європейська Солідарність». Чинний народний депутат від цього округу. Минулого разу переміг із результатом 26% висуванця від «Конгресу українських націоналістів» Олега Матківського. Бондар був учасником Революції Гідності, а після її завершення брав участь в бойових діях в зоні АТО. У Верховній Раді він був головою підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Округ №115: кого відправить в парламент Сихів?

3.Олександр Тіщенко – самовисування. Керівник Львівського обласного військового комісаріату. Наприкінці 2017 року Тіщенко потрапив у скандал. Він на на Facebook-сторінці Львівського обласного військового комісаріату оприлюднив прізвища 15 тисяч призовників, які ухиляються від служби в армії. За це суд оштрафував Тіщенка на 5,1 тис. гривень, проте комісар подав апеляцію і в результаті рішення суду було скасоване.

До того Тіщенко керував районним комісаріатом та воював у зоні АТО.

4.Сергій Івах – самовисуванець. Депутат Львіської міськради від БПП «Солідарність». На початку року Петро Порошенко своїм розпорядженням зробив Іваха головою Радехівської РДА. Відтак, він є водночас і депутатом, і головою РДА. Попереднього очільника Радехівщини Тараса Калиту затримали на хабарі. У 2017 році Івах ввійшов до десятки найбагатших депутатів ЛМР.

Округ №116: чи зможе хтось перервати депутатський матріархат?

5.Ростислав Сліпець – «Батьківщина». Мера міста Буськ з 2010 року. На початку року Сліпець втрапив у скандал. Його та його заступників звинуватили в підробці документів. Вони нібито видавали посвідчення неіснуючій організації з охорони громадського порядку на видачу трамватичної зброї. Такі документи отримали 35 мешканців міста Буськ, серед яких були депутати та підприємці.

6.Андрій Андрущенко – «Громадянська позиція». Старояричівський сільський голова. У 2012 вже балотувався до парламенту як самовисуванець, а в 2014 від Радикальної партії Ляшка. У 2014 Андрущенко закликав всіх кандидатів на окрузі об’єднуватись проти «свободівки» Ірини Сех. Він заявяв, що партія ВО «Свобода», зокрема Сех, під час агітації використовують адмінресурс.

Округ №117: хто конкуруватиме з "нормальною бабою"?

7.Олег Шиба – «Голос». Член Української Галицької Партії. Президент Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова, волонтер, учасник бойових дій. Також Шиба є директором ТОВ «Техніка-Радехів».

8.Андрій Дудчак – «Самопоміч». Проживає у місті Броди. Працює Дудчак на ДП «Львівнафтопродукт», ТзОВ «Брополь» та приватним підприємцем. Також є засновником ГО «Футбольно-спортивний клуб «Богун» у місті Броди.

9.Орест Кавецький – «Слуга народу». Директор ТОВ «Гал Сир Продукт»

10.Микола Іщук – «Радикальна партія Ляшка». Голова львівської організації цієї партії. Балотувався від РПЛ на Львівської міськради, проте безуспішно. На громадських засадах Іщук працює помічником «радикала» Василя Амельченка.

Округ №118: хто зможе забрати корону в Дубневича?

11.Віталій Кравчук – самовисуванець. Голова правління ГО «Слуга народу», через що можна припустити, що Кравчук є технічним кандидатом, щоб відібрати голоси в Кавецького. ОПОРІ Кравчук розповів, що ГО «Слуга народу» зараз на реєстрації в Мін’юсті і раніше мала іншу назву. ГО знаходилась в Києві і домопагала людям, зокрема АТО.

12.Тарас Мацюк – самовисуванець. Голова проводу Всеукраїнської громадської організації «Золоті леви чорної сотні». Учасник АТО. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції». У своїй програмі Мацюк обіцяє легалізацію зброї  та покарання для ЗМІ за антиукраїнську пропаганду.

13.Назарій Островський – самовисуванець, член політичної партії «Сила людей». Учасник проекту «Нові лідери». Спершу ЦВК не зареєстрували Островського, тому що він недав зобов’язання, що в разі обрання припинить діяльність, несумісну з мандатом.

Пригадаємо історію перемог на окрузі №119

1998 та 2002 роки – обидва рази перемагав «свободівець» Олег Тягнибок. Спершу він був висуванецем блоку «Менше слів», вдруге – «Нашої України».

У 2012 році перемогу здобула Ірина Сех.

У 2014 учасник АТО від «Народного фронту» Михайло Бондар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ