Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Округ №118: хто зможе забрати корону в Дубневича?

118-ий виборчий округ охоплює як місто, так і область. Туди входять маленькі клаптики Личаківського та Шевченківського районів, а також всі південно-східні околиці Львова, тобто Пустомитівський район області.

Округ прийнято вважати вотчиною одного з братів Дубневичів – Богдана, який балотується тут ще з далекого 2002 року. Але перемогу зміг отримати лише у 2014. Зараз Богдан Дубневич знову йде на вибори, проте, крім нього є ще 10 кандидатів, які готові нав’язати йому боротьбу за депутатський мандат.

Хто ці люди – читайте у нашому матеріалі. 

1.Артем Федецький – «Слуга народу». Відомий український футболіст, колишній гравець збірної України. За свою кар’єру Федецький встиг пограти за «Шатхар», «Дніпро», ФК «Харків», «Дармштадт», втім його найкращі роки пройшли в львівських «Карпатах». Нещодавно футболіст заявив, що покидає клуб. Зі слів Федецького, він не планував йти в депутати, але йому зателефонував Зеленський з пропозицією піти від «Слуги народу» на вибори. З президентом футболіст був знайомим вже давно.

2.Любомир Мельничук – «Свобода». Керівник львівської міської парторганізації «Свободи». Мельничук двічі балотувався до Ради за партійними списками, але в обох випадках мав дуже низькі місця. Був депутатом міськради в 2010-2015 рр. Мельничук був головним захисником «свободівки» Батюк, що минулого року вирішила «привітати» Гітлера з днем народження на своїй сторінці у Facebook. Загалом Мельничуку як партійному функціонеру довелось не раз відповідати за своїх колег, які або щось не те казали, або щось не те говорили. Мельничук заявив, що йде з метою перемогти Дубневича.

3.Тарас Кльофа – «Самопоміч». Депутат ЛМР від цієї ж партії. Кльофа працює лікарем-урологом у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону та є полковником ЗСУ. Кандидат заявляє, що не збирається вступати в протистояння з Дубневичем, і що 118-ий округ йому призначила партія. Сам він нічого не обирав. У 2004 році Кльофа також брав участь у миротворчих операціях ООН в Іраку. Під час війни на Донбасі працював у медичному загоні та був нагороджений орденом Данила Галицького.

Округ №115: кого відправить в парламент Сихів?

4.Богдан Дубневич – самовисуванець. Чинний депутат Верховної Ради. Обрався у 2014 році під знаменами БПП «Содідарність». У парламенті працює в комітеті з питань бюджету. За своє життя Дубневич змінив чимало партій. У 2006 він був обраний до Пустомитівської райради від «Батьківщини», згодом був депутатом Львівської обласної ради від партії «Відродження», потім став депутатом ВР від БПП. Це вже четверта спроба Дубневича обратися по цьому округу до парламенту. Окрім 2014 року, коли він переміг, найближчим до перемоги кандидат був у 2012. Але тоді впевнено отримав перемогу націоналіст Михальчишин.   

5.Уляна Дорош – «Громадянська позиція». Дорош є депутаткою Львівської облради від цієї партії. Також вона працює начальником управління з питань праці та сімейної політики департаменту соціального захисту населення ЛОДА. Уляна Дорош є вдовою Тараса Дороша. Він загинув у зоні АТО під час виконання бойового завдання у Станиці Луганській від кулі снайпера.

6.Андрій Жиравецький – «Сила і честь». Перший заступник голови Солонківської сільради

Округ №116: чи зможе хтось перервати депутатський матріархат?

7.Орест Косик – самовисування, фізична особа-підприємець. Напрямок діяльності – вантажний автомобільний транспорт, торгівля залізними та санітарно-технічними виробами.

8.Андрій Павлів – самовисування. Колишній директор департаменту містобудування Львівської міськради. Працював в період підготовки міста до ЄВРО-2012.

9.Ірина Юськевич – самовисування, фізична особа-підприємець. Займається розведенням равликів та їстівних змій. Зокрема, про останнє заняття кандидатки нещодавно писали чимало регіональних та всеукраїнських ЗМІ.

Округ №117: хто конкуруватиме з "нормальною бабою"?

10.Галина Васильченко – «Голос», членкиня Української Галицької партії. Брала участь від УГП у місцевих виборах у Львові. У 2016 та 2018 році її проекти перемагали на конкурсах громадського бюджету міста. Також Васильченко є заступницею директора з економічних питань підприємства «Корбіз», що займається демонтажем машин і устаткування.

11.Юрій Вуй – Аграрна партія України. У 2012 та 2014 роках балотувався до парламенту як самовисуванець. На попередніх виборах Вуй обирався по 115 округу. Тоді він заявляв про погрози, тому що відмовився підписувати тираж газети, де вийшла чорнуха на нього. Згідно з ресурсом YouControl, Вуй володіє кільком будівельними компаніями.

Пригадаємо історію перемог на окрузі №118

У 1998 році переміг Юрій Криворучко, член Народного Руху України.

У 2002 році першим був Олекса Гудима, колишній член Народного Руху та ВО «Батьківщина».

У 2012 році перемогу святкував націоналіст від ВО «Свобода» Юрій Михальчишин.

У 2014 мандат здобув Богдан Дубневич під прапорами БПП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ