Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оксана Гаврилюк: Ми будемо підтримувати кожну ініціативу наших ветеранів, не лише письменників

Підтримувати діяльність ветеранів, їх активність у різних форматах пообіцяла заступниця Міністра у справах ветеранів Оксана Гаврилюк під час панельної дискусії на ʺКнижковому Арсеналіʺ, - інформує прес-служба Мінветеранів.

ʺМи будемо робити все, аби підтримати ініціативи наших ветеранів. Захочуть розвивати творчість, просувати пісні, книги, фільми - ми будемо шукати варіанти підтримки, захочуть розвивати бізнес - ми будемо шукати для них гранти, пільгові умови і таке інше. Ми будемо виконувати запити наших клієнтів-ветеранів, адже ми вважаємо себе клієнтоорієнтованимиʺ, - заявила Оксана Гаврилюк.

Автор книг, ветеран Мартін Брест під час дискусії розповів, що саме його спонукало до написання своїх книжок. ʺЯ почав писати, аби через 10 років не виявилось так, що не було тих подій на Донбасі, не було нас всіх. Почнеться переписування історії. Мені болить, я дуже не хочу, щоб це сталось. Тому я почав писати і описав своїх побратимів, аби їх історії лишилисяʺ.

Військовий психолог Андрій Козінчук додав своє бачення того, що спонукає ветеранів писати твори, описувати війну.

ʺЄ люди, які виплескують свої емоції, які зашкалюють, яких дуже багато, виплескують через музику, через биття пики, а є такі, хто робить це через написання книжок. І це дуже добре, коли вихід енергії і емоцій відбувається таким мирним шляхом, як викладення їх через слова на папір. І ці книги дійсно щирі й від душіʺ, - зауважив військовий психолог Андрій Козінчук.

ʺНам не вистачає цінностей, а ось ця література ветеранів - вона якраз про цінності. І держава має підтримувати їх. Те, що зараз відбувається тут, у ʺВетеранському наметіʺ на ʺКнижковому Арсеналіʺ, просування ветеранської книги, ця співпраця Мінветеранів як державного органу влади, Мистецького Арсеналу, тобто державного підприємства, та ветеранської спільноти - це чудовий приклад, як має відбуватись така підтримка і взаємодіяʺ, - наголосив держсекретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ