Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Олександр Головко: «Очікую від футболістів гри з високою самовіддачею»

Головний тренер молодіжної збірної України Олександр Головко на прес-конференції перед матчем проти команди Франції висловив подяку клубам, що делегували футболістів до «молодіжки», а також розповів про цілі команди у майбутніх зустрічах, - прес-служба ФФУ.

Дисципліна та мотивація будуть  на стовідсотковому рівні

«Французька збірна сильна командною грою. Система підготовки французької «молодіжки» призодить до того, що у майбутньому гравці потрапляють до національної команди та виходять до фіналів чемпіонату Європи. Нам слід звернути увагу на лінію атаки «триколірних»: там є гравці, які виступають у провідних клубах не тільки Франції, а й інших європейськиї країн. Зокрема , Голандії», - зауважив Головко.

Гравець молодіжної збірної України Бека Вачіберадзе, який також взяв участь у прес-конференції, також охарактеризував першого суперника «синьо-жовтих»: «Французи грають щільно та технічно. Ми розібрали дії команди та будемо робити все, щоб гідно протистояти супернику». Крім того, Вачіберадзе запевнив, що гравцям молодіжної збірної, незважаючи на турнірну ситуацію, не бракуватиме мотивації у найближчому та ще у трьох відбіркових матчах Євро-2017. «Ми граємо вдома перед своїми вболівальниками. Прагнемо лише перемагати, адже навесні нам не вдалося здолати Македонію та виграти турнір пам’яті  Валерія Лобановського. Ми вже чотири роки працюємо у одному складі. Розуміємо, що таке гра проти Франції - підготовка та дисципліна мають бути на рівні 100 відсотків».

В очікуванні позитивних емоцій

Олександр Головко окреслив й проблеми, які постають перед командою: «Наша проблема: останні роки ми мало забиваємо. Мало гравців, які готові поставити останню крапку. Але це привід для навчання. Через чотири гри ми розпочнемо будувати нову команду, тому очікую високої віддачі від футболістів. Перший матч має надати позитивний заряд».

За словами наставника української команди, ставку він робитиме на футболістів, які мають ігрову практику та досвід виступів у Прем’єр-лізі або у закордонних клубах. «Ми намагаємося проводити інтенсивну тренувальну роботу. Після матчу зрозуміємо, у якому напрямку проводити майбутні зміни у команді, щоб вона відповідала єдиній системі підготовки всіх українських збірних. Нам приємно, що найкращі гравці молодіжної команди вже потрапили до національної збірної, а ще кілька гравців знаходяться серед кандидатів», - зазначив коуч.

«Молодіжка» має зберегти свій рейтинг перед жеребкуванням

Олександр Головко також підкреслив, що з наявного складу молодіжної команди багато гравців пройшли через юнацькі та молодіжні збірні, починаючи з 15-річного віку, а тренерський штаб намагається максимально налаштувати футболістів на найближчі матчі.

«Головне, щоб гравці знали, що в них є герб біля серця, і що вони представляють нашу країну. Наше перше завдання - виграти. Інколи нам бракує дисципліни, зіграності. Але зараз ми намагаємося вибудовувати у збірній відносини, побудовані на довірі. Після кількох днів підготовки в мене більше позитивних емоцій. Зараз змінився склад команди, але ми маємо перемагати, аби гарантувати необхідний рейтинг перед жеребкуванням», - завершив спілкування із журналістами тренер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ