Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олександр Терещенко: Ветеран має відчувати, що за нього непокоїться держава

у Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого відбулась презентація напрямку діяльності заступника Міністра у справах ветеранів Олександра Терещенка, - повідомляє прес-служба Мінветеранів.

Ветеран має відчувати, що за нього непокоїться держава. Такими словами заступник Міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко розпочав представляти напрями своєї діяльності: національно-патріотичне виховання, вшанування пам’яті загиблих, формування позитивного іміджу ветерана та робота з громадськими об'єднаннями.

Презентація відбулася у Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого перед представниками Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО, які приїхали до столиці.

ʺПроблеми виникають здебільшого від недостатньої шани суспільства до ветеранаʺ, – зауважив він. Саме для цього Мінветеранів ініціює створення робочої групи по розробці державної програми з формування позитивного іміджу ветерана. Для успішної роботи цієї групи Олександр Терещенко попросив долучитись представників територіальних органів Держслужби у справах ветеранів та учасників АТО шляхом наданням пропозицій з областей успішних життєвих історій ветеранів. Також він зазначив, що представлені проекти та напрацювання надалі будуть прийняті місцевими осередками Міністерства у справах ветеранів в областях.

Заступник Міністра також розповів про розроблення Українським інститутом національної пам'яті Єдиного церемоніалу поховань та закликав доносити до місцевої влади важливість проведення високоорганізованих прощальних церемоній з полеглими Героями.

Окремо урядовець зупинився на фінансуванні громадських об’єднань ветеранів. Зокрема, важливим, на його думку, є внесення змін до постанови КМУ №156, згідно з якою на фінансування загальноукраїнських заходів (проектів) можуть розраховувати будь-які ветеранські організації незалежно від їх статусів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ