Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Оппоблок в Лисичанську не захотів називати Росію агресором

Опозиційний блок в Лисичанську, який отримав в результаті місцевих виборів більшість у міськраді, блокує рішення по Росії і терористам ДНР/ЛНР. Повідомило видання Ліга.Новини.

Депутати Опозиційного блоку в Луганській міськраді відмовилися визнати Росію країною агресором, а організації ДНР/ЛНР - терористичними. Про це  ЛІГА.net розповів один з депутатів міськради. 

Місцеві депутати від БПП запропонували проголосувати проект, який передбачав визнання Росії країною-агресором. Через це депутати Оппоблока пішли на десятихвилинну технічну перерву. 

Після короткої наради вони повернулися з обгрунтуванням на чотирьох сторінках. "Вони запевняли інших у некомпетенції місцевих органів самоврядування приймати подібні рішення. Замість цього запропонували визнати незаконними всі воєнізовані формування, що не входять до складу ЗСУ та МВС. Представники Правого сектора, присутні в залі, негативно відреагували на дане рішення. Почалася перепалка, в ході якої депутати від демократичних сил покинули засідання", - розповів ЛІГА.net один з депутатів міськради. 

Депутат від БПП Солідарність Віталій Шведов після сесії заявив, що дві треті депутатів Лисичанська це - сепаратисти. "Після першої сесії Оппоблок говорив, що ми не конструктивні і про те, що треба працювати. Демократичні сили в кількості 12 депутатів, фракції Солідарність, Радикальної партії, Самопоміч спробували вести діалог і взяли участь у роботі комісій", - зазначив Шведов. 

Відзначимо, що до міськради Лисичанська від Опозиційного блоку пройшли 24 депутати (66,7%); БПП Солідарність - шість (16,7%); Самопоміч - три (8,3%); Радикальної партії - три депутати (8,3%). 

Нагадаємо, 21 квітня Верховна Рада зажадала від Росії повернути анексований Крим і вивести російські війська з Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ