Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Органний зал кличе на вечір нової української музики

Львівський органний зал запрошує почути симфонічну музику сучасних українських композиторів, у якій поєдналися споконвічні традиції, народний колорит, глибина, містика та найяскравіші риси незламних українців. Про це повідомляє ЛМР.

14 квітня о 19:00 у Львівському органному залі відбудеться концерт «Земля предків». Це буде вечір симфонічних премʼєр, де звучатиме музика молодих композиторів: Дмитра Малого, Володимира Богатирьова та Івана Остаповича. Усі твори програми були написані за останні три роки. Три з чотирьох творів будуть виконані вперше. На сцені цього вечора – Луганський філармонійний оркестр під батутою Івана Остаповича.

На слухачів чекає світова премʼєра увертюри «Земля предків» харківського композитора Дмитра Малого. Це погляд на архаїку крізь призму сьогодення, у якій показаний справжній український дух в його різноманітних проявах: щирий, ліричний, часом сумний, проте завжди незламний.

Вперше звучатимуть і «Чотири слова про коломийку» – оркестрове перекладення іншого твору композитора – «Сім слів про коломийку», що був написаний для скрипки соло. У жанрі гуцульського танцю Дмитро Малий розкриває найкращі риси українців.

Також світовою прем'єрою стане виконання Концерту-колажу для оркестру Володимира Богатирьова. У творі закладена строкатість та оригінальність в ефектному симфонічному звучанні.

Завершить симфонічний вечір винятково спокійна та загадкова симфонія «Дерево снів» Івана Остаповича, премʼєра якої відбулася у 2023 році.

Львівський органний зал у рамках стратегії промоції української класики Ukrainian Live продовжує відкривайте світові нову українську академічну музику. На концерті 14 квітня буде здійснено аудіо- та відеозапис, і скоро твори молодих композиторів можна буде почути в мобільному додатку Ukrainian Live Classic по всьому світу. Але перед цим організатори запрошують почути наживо, як звучить сучасна музика України у Львівський органний зал.

Квитки на концерти можна придбати на сайті kontramarka.ua або у касі Органного залу (вул. С. Бандери, 8).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ