Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Особовому складу повітряного командування "Захід" розповіли про ЗУНР

1/2
Сьогодні, 26 жовтня, перед особовим складом повітряного командування «Захід» з доповіддю: «Західноукраїнська Народна Республіка» виступив український історик Микола Романович Литвин Про це інформують у прес-службі Повітряного командування "Захід"

На початку заходу професор ознайомив військових саме з історією, зокрема, розповів про Листопадовий чин, початки дипломатії, українсько-польську війну та еміграцію керівників і діячів. Окрім того, український історик особливу увагу звернув на устрій, владу та населення ЗУНР, також були порушені питання освіти. 

«Західноукраїнська Народна Республіка постала як синтез національно-визвольних змагань українців Галичини, Буковини, Закарпаття. Вона стала прикладом можливого українського державного правопорядку, що ґрунтувався на розумному гуманізмі і поступовому затвердженні демократичних засад у суспільстві та створила армію, існування якої має велике історичне значення: вона відновила українську військову традицію на Західних Українських Землях і змогла поширити її серед широких мас люду», - розповів доктор історичних наук Микола Литвин. 

Під час доповіді Миколи Романовича, військовослужбовці повітряного командування не лише поглибили свої знання, а й здобули нові.

Довідково:

Микола Романович Литвин - український історик, директор Інституту українознавства імені І. Крип'якевича НАН України, професор, доктор історичних наук, заслужений діяч науки і техніки України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ