Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Остап Семерак презентував Національну стратегію управління відходами

18 липня міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак презентував громадськості фінальну версію Національної стратегії управління відходам. Про це сьогодні повідомила газета Верховної Ради "Голос України".

Презентація відбулась в Американській торговій палаті у Києві.

Нагадаємо, що 6 червня Урядовий Портал повідомляв, що завершилися консультації та публічне обговорення технічної редакції Національної стратегії поводження з відходами.  За результатами роботи експертних підгруп та громадського обговорення до Мінприроди надійшло понад 120 пропозицій та рекомендацій до проекту Стратегії.

«Більшість конструктивних пропозицій, що відповідають європейській практиці управління відходами, були враховані при доопрацюванні технічної редакції Стратегії. Ми також передали їх міжнародним експертам, які допомагають у виробленні документа.   Вже зараз можу сказати, що найбільша кількість пропозицій стосувалася розділів, які визначають шляхи управління твердими побутовими, промисловими та небезпечними відходами», - зазначив Остап Семерак.

Як зазначив Міністр екології та природних ресурсів, велика кількість пропозицій  стосувалися принципів розширеної відповідальності виробника для окремих груп відходів, запровадження механізму фінансових гарантій для безпечної експлуатації та закриття місць видалення відходів, запровадження європейських підходів до управління відходами видобувної промисловості, створення системи управління відпрацьованими батарейками і акумуляторами, відходами електричного та електронного обладнання тощо.

Остап Семерак також повідомив, що міжнародні партнери ЄБРР та німецька федеральна організація GIZ, які в рамках міжвідомчої робочої групи  працювали  над створенням проекту стратегії, вже надали Мінприроди доопрацьовані редакції відповідних розділів Національної стратегії поводження з відходами.

Зазначимо, що Мінприроди доопрацювало проект Стратегії відповідно до вимог нормопроектувальної техніки та Регламенту Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак  презентував технічну редакцію Національної стратегії поводження з відходами, яка стала першим зведеним робочим документом, який підготовлений робочою групою за участю українських профільних міністерств: Мінприроди, Мінекономрозвитку, Мінрегіону,  експертів GIZ, ЄБРР та  проекту Twinning.

Стратегія визначатиме державну політику щодо розв’язання проблем у сфері управління  відходами в цілому та стосується  твердих побутових, будівельних, небезпечних, промислових,  відходів сільського господарства, окремих груп відходів, зокрема, електричних та електронних, відпрацьованих батарейок та акумуляторів, медичних відходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ