Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Остаточне голосування щодо конституції буде після виборів, – нардепи

Петро Порошенко та лідер його фракції в парламенті Юрій Луценко повідомили, зміни до Конституції в частині місцевого самоврядування не будуть ухвалюватися у другому читанні до парламентських виборів, хоча раніше європейці вимагали від нас цього, повідомляє Українська правда.
фото з argumentua.com

Про зміну позиції президента повідомили народні депутати – зокрема представник фракції «Народний фронт» Леонід Ємець та БПП Сергій Лещенко.

За словами Леоніда Ємеця, в Верховній Раді не буде 300 голосів, доки Росія не виконає свою частину зобов’язань і не виведе свої війська з Донбасу.

Лещенко підтвердив: на зустрічі з Порошенко йшлося, що конституційний законопроект буде виноситися  в зал для голосування у другому читанні «ближче до нового року».

«В понеділок на зустрічі з фракцією Юрій Луценко підтвердив, що до місцевих виборів голосування не буде», - додав він.

Як повідомлялося раніше, досі представники Євросоюзу та Ради Європи наполягали, що внесення змін до Конституції має завершитися до місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня.

Джерела свідчать, такої позиції раніше дотримувалися також президент Франції та канцлер Німеччини, які є учасниками «нормандського формату» врегулювання на Донбасі. Однак не виключено що під час зустрічі з Порошенком 24 серпні Україні вдалося скоригувати їх вимоги.

Нагадаємо, що сьогодні можуть бути ухвалені зміни до Конституції в першому читанні. Для цього достатньо простої більшості голосів (226). Для остаточного ухвалення змін потрібна підтримка 2/3 від складу парламенту (300). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ