Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Отримайте грант від програми «Цифрова Європа»: як взяти участь?

У вересні Україна долучилася до програми «Цифрова Європа». Тепер українці можуть отримати грант на фінансування власних проєктів за доступними наразі вісьмома конкурсами.
Фото - Мінцифри

Для цього потрібно обрати європейських партнерів та спільно подати заявку на участь у конкурсі.

Загальний фонд програми «Цифрова Європа» становить 7,6 млрд євро. На фінансування проєктів за напрямами, доступними для України, передбачено близько 6 млрд євро, які виділятимуть до 2027 року. Ознайомитись з відкритими конкурсами можна за посиланням, а детальна інструкція щодо подання українською тут

Взяти участь у конкурсі і отримати грант можуть як державний чи приватний сектори, так і громадські організації, заклади вищої освіти та наукові установи, постачальники хмарних технологій та ІТ-компанії тощо. Повний перелік потенційних учасників вказано в умовах кожного конкурсу окремо.

Щоб узяти участь у конкурсах від «Цифрової Європи», необхідно:

  • Зареєструвати свою організацію (якщо раніше організація не подавалась на грантове фінансування ЄС) та подати заявку на участь у конкурсі за цим посиланням. 

  • Створити міжнародний консорціум. Для цього обрати партнера-представника держави ЄС, можна скористатися цим пошуком або звернутися за консультацією до представників консорціуму EEN Ukraine.

  • Заповнити та вчасно подати спільну проєктну заявку. Це має зробити голова консорціуму.

Після цього експерти оцінюють заявку, а потім інформують про результати участі. Дати оголошення результатів та дедлайни подання заявок вказані в кожному конкурсі. Якщо заявка перемогла в конкурсі, учасникам запропонують розпочати підготовку до підписання грантової угоди разом з EU Project Officer.

Участь у програмі «Цифрова Європа» наблизить Україну до Єдиного цифрового ринку ЄС. А також надасть підтримку економіці країни, сприятиме залученню до участі в міжнародних консорціумах, дасть змогу спільно з міжнародними партнерами розвивати проєкти в сфері цифрових технологій, штучного інтелекту, хмарних послуг тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ