Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Філарет відвідав Посольство України в Сполучених Штатах Америки

18 вересня 2018 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав Посольство України в Сполучених Штатах Америки на запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла України в США Валерія Чалого. Про це повідомили в прес-службі Київської патріархії.
Патріарх Філарет

Турботами Посольства була організована зустріч Святішого владики з українською громадою Вашингтона.

Валерій Олексійович привітав делегацію Української Церкви та побажав плідних результатів патріаршої візитації. На завершення свого виступу пан Посол нагородив Його Святість Почесною грамотою Посольства України в Сполучених Штатах Америки.

Під час заходу Патріарх Філарет розповів присутнім про сучасний стан Української Православної Церкви Київського Патріархату, про можливість постання в Україні єдиної Помісної Православної Церкви та перспективу визнання автокефалії Українського Православ‘я.

За плідну працю на користь Української Держави та Української Церкви Предстоятель УПЦ Київського Патріахату нагородив пана Валерія Чалого Орденом святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІ ступеня.

На честь архіпастирського візиту Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до США Посольством було влаштоване прийняття.

Предстоятеля на заході супроводжували митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, член Вищої церковної ради УПЦ Київського Патріархату протоієрей Олександр Трофимлюк та голова управи парафії святого апостола Андрія Першозванного м. Блумінгдейл Іван Яресько.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ