Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Перед початком канікул в Україні розгортається епідемія кору, – Ігор Гайдучок

Спалах захворювання на кір цієї весни став ще більш катастрофічним у порівнянні із минулим роком. Особливо це викликає тривогу перед початком літніх канікул. Про це повідомили в прес-службі політичної партії "Наш Край".

Результат медичної реформи від Уляни Супрун стає катастрофічним для українців – лише за один тиждень травня на кір захворіло 1078 осіб, серед яких 599 дітей. Центр громадського здоров’я МОЗу повідомляє, що серед дітей кількість випадків захворювання спадає, а серед дорослих – зростає. А попереду літні канікули – це загрожує розповсюдженням хвороби саме серед дітей, які відпочиватимуть у дитячих таборах.

Усього від почату року тільки у п’яти областях (Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська, Одеська, Чернівецька), які лідирують із захворювання на кір, зареєстровано 8244 хворих осіб.

Для розуміння масштабу епідемії слід порівняти ці дані з даними минулого року – протягом 2017 року було на кір захворіли 4 782 осіб, 6 померли від ускладнень. Більш детальна інформація по Україні не доступна.

МОЗ постійно звітує про збільшення щеплених українців. Але рівень захворювання не знижується, а навпаки – зростає. Особливо це помітно за даними МОЗу у Волинський, Вінницький, Кіровоградський, Львівський, Миколаївський, Херсонський та Чернівецький областях.

Як зазначив к.м.н., доцент, директор ТзОВ Медичний коледж «Монада», член партії «Наш край» Ігор Гайдучок, висока захворюваність на кір – результат провалу кампанії МОЗу щодо вакцинації.

“Ми ще минулого року попереджали про недостатню кількість вакцини та повільну доставку її у країну. За необхідності щеплення мільйонів українців, МОЗ звітує лише про наявність сотні тисяч доз вакцини. Тож ми вимагаємо від уряду негайно провести розслідування та визначити винних у зниженні темпів імунізації населення. Закликаємо уряд звільнити Уляну Супрун та її заступників, та, врешті-решт, призначити міністра охорони здоров’я”, – заявив Ігор Гайдучок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ