Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Переговори потрібно відновити, але за участю Майдану, – Юрій Рубан

Переговори з владою потрібно продовжувати, але їхній формат має змінитися. В цьому впевнений представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Юрій Рубан.

Він заявив, що за стіл перемовин, окрім лідерів парламентської опозиції, мають сісти представники Майдану, адже «Майдан сьогодні не тотожний опозиції».

«Обраний формат переговорів – неправильний. Влада хоче говорити з лідерами парламентських фракцій, аби таким чином підкреслити, що бачить розв’язання конфлікту в межах існуючих структур влади, існуючого парламенту, - зазначив представник «Третьої Української Республіки». - А одна з ключових вимог Майдану – парламентські вибори – означає, що вирішити питання можуть тільки нові вибори і нова конфігурація парламенту».

Рубан нагадав, у день коли генпрокурор заявив, що на Майдані стоять злочинці, міністр юстиції та заступник голови Адміністрації президента зустрічалися з представником Майдану Юрієм Луценком.

«Іншими словами, коли на етапі попередньої підготовки переговорів з представниками влади зустрічалися представники Майдану, це було правильно. Бо влада таким чином визнавала, що Майдан і люди, які вийшли туди, не є кримінальними злочинцями попри заяви генпрокурора. Однак, вона досить швидко зрозуміла свою помилку і перевела переговори у інший формат», - зазначив Юрій Рубан.

За його словами, сьогодні м’яч опинився на полі опозиції, і саме вона повинна виправити формат перемовин. Водночас представник «Третьої Української Республіки» підкреслив, що опозиція може бути тільки парламентером від Майдану.

«Вчора вночі Майдан показав, що не тотожний лідерам опозиції. Саме тому й відкликав їх з переговорного процесу з владою. Втім, варто розуміти, якщо влада й надалі буде затримувати людей, Майдан все більше ставатиме тотожним вул. Грушевського. Тому, аби вирішити політичну кризу, потрібно відновити переговорний процес, але при цьому позиція опозиції має бути обов’язково підсилена представниками Майдану», - наголосив Юрій Рубан.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ