Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переваги та особливості автострахування онлайн в Україні

Нещодавно сфера автострахування функціонувала тільки в офлайн-форматі. Клієнтам доводилося їздити в офіси страховиків кожен раз, коли потрібно оформити поліс ОСЦПВ або подати документи на виплату компенсації за КАСКО.

Сьогодні кількість «живих» візитів значного скоротилося, оскільки багато операцій виконуються віддалено за допомогою комп'ютера або смартфона. Експерти СК «УНІКА» розповіли, які переваги отримали страхувальники та страховики від впровадження онлайн-послуг. 

zxOHW1RB27xNAugyizzu_psOJ4KWm2Gn_b72i-32-VZspmeJNKZsOdlxTjwdy8hAjOsIX-iAciuDe9W-8CJFFT4KRTkuxL0IERrbsfyFWJ3ekupv9uiYIXuYbsZ3K-cezqg4zQJP

Оптимізація роботи страхових компаній 

У страховиків зменшився обсяг рутинної роботи завдяки зниженню відвідуваності офісів і часткового переходу на електронний документообіг. Сьогодні співробітники страхових компаній витрачають набагато менше часу на виконання однотипних дій з оформлення страховок, продовження договорів і копіювання документів клієнта. Внаслідок цього підвищується якість роботи, що безпосередньо впливає на швидкість врегулювання страхових подій за ОСЦПВ і КАСКО

Просте оформлення 

Для укладення страхового договору не вимагається їздити в офіс страховика. Не потрібно вручну вписувати свої дані в паперовий бланк або чекати, коли менеджер самостійно внесе інформацію в систему. Не обов'язково сидіти в черзі та хвилюватись, що паперові бланки автоцивілки раптово закінчаться і доведеться приїжджати до страховика знову. 

Оформляється автоцивілка онлайн за 10–20 хвилин. Для укладення договору потрібно зайти на офіційний сайт СК з будь-якого підключеного до інтернету пристрою, відкрити сторінку послуги, заповнити коротку анкету та натиснути кнопку «Купити». Протягом декількох хвилин після подачі заявки клієнт отримує на e-mail оферту (пропозицію укласти договір), зареєстровану страховиком в базі МТСБУ. Пропозиція діє до закінчення доби, протягом якої необхідно сплатити страховку на авто онлайн. 

Для довідки: «віртуальна» автоцивілка в форматі PDF приходить на електронну пошту практично відразу після оплати.

Зручність і обізнаність

На сайтах деяких страховиків є «Кабінет клієнта» («Особистий кабінет»), який дозволяє скоротити кількість зустрічей і телефонних розмов зі співробітниками СК. Наприклад, онлайн-сервіс my.uniqa.ua може використовуватися для віддаленої пролонгації договорів КАСКО, внесення чергових платежів та дистанційного подання документів. Користувач «Кабінету клієнта» від СК «УНІКА» може відстежувати хід врегулювання своєї справи й консультуватися з персональним менеджером з будь-яких питань.

Самостійність

При виборі страхової програми клієнт може «взяти паузу», щоб порівняти ціни на різних сайтах за допомогою онлайн-калькуляторів, подумати та прийняти зважене рішення. У цей момент менеджер не буде переконувати в перевагах продукту, пропонувати збільшити ліміти за допомогою ДЦВ або нав'язувати інші види страховок.

Можливість спокійно подумати є не тільки на етапі вибору, але навіть після натискання кнопки «Купити». Клієнт не зобов'язаний оплачувати автоцивілку відразу після підписання оферти, оскільки навіть в цьому випадку йому надається час «на роздуми» (до 23:59 поточного дня).

Безпека

Страхові шахраї діють на всіх «фронтах» — як на вулицях, так і в інтернеті. У першому випадку перевірити страховку вийде тільки через 1–3 дні після оплати, тому ризик купити підроблений або недійсний поліс істотно зростає.

Інтернет-шахрайство процвітає завдяки неуважності водіїв, які приймають липові сайти страховиків за офіційні. Для захисту від обману досить подивитися на адресу в адресному рядку браузера і переконатися, що він правильний. Для додаткового «підстрахування» варто перевірити факт реєстрації оферти в базі МТСБУ до проведення платежу.

Важливо: якщо не знаєте точної адреси офіційного сайту страховика, знайдіть його на сайті mtsbu.ua в розділі «СК — члени МТСБУ».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ