Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перше теруправління Антикорупційного бюро постане у Львові, - Ситник

В Україні планується створення кілька територіальних управлінь Національного антикорупційного бюро. Перше територіальне управління буде створено у Львові, і воно охопить три області. Згодом такі ж теруправління з'являться в Одесі та Дніпропетровську. Про це сьогодні, 21 серпня, повідомив під час зустрічі з громадськими активістами Львівщини директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.
Фото - прес-служби Львівської ОДА.

За його словами, законодавець передбачив створення шести таких територіальних управлінь по усій Україні.

Відповідаючи на запитання Гал-інфо, Артем Ситник повідомив, що наразі у пріоритеті директора Національного антикорупційного бюро створення трьох таких управлінь – у Львові, Одесі та Дніпропетровську.

«Також я думаю над тим, щоб територіальне управління відкрити в Одесі та Дніпропетровську, але пріоритетом наразі для мене є Львів. Не обов’язково відкривати одразу багато територіальних управлінь. В подальшому вивчатимемо це питання і відкриватимемо нові. Ці управління будуть нашими очима та вухами на місцях», - сказав Ситник.

Як зазначив Артем Ситник, в територіальному управлінні працюватиме 15 чоловік, адже кількість підслідних чиновників на регіональному рівні є невеликою.

 «Я розраховую на підтримку громадськості у цьому питанні. Перше таке регіональне управління ми маємо намір відкрити у Львові. Сподіваюся, що участь у конкурсі на керівника цього управління братимуть місцеві активісти. Буде створена конкурсна комісія куди увійдуть члени Антикорупційного бюро та громадські активісти. Усе відбуватиметься прозоро. Співбесіда проходитиме у Львові у відкритому режимі», - сказав він.

Він додав, що територіальні управління матимуть окремі кабінети для детективів, які приїздитимуть до Львова з Києва.

«Я не бачу потреби призначати в територіальних управліннях детективів, які житимуть у Львові і зростуться з владою. У цьому немає сенсу. При центральному бюро діятимуть мобільні групи, які пересуватимуться по всій Україні», - пояснив він.

За словами директора бюро, в територіальних управліннях працюватимуть юристи, які зможуть забезпечити комунікацію з громадянами та ЗМІ

Він додав, що наразі бачить територіальне управління у Львові, які охоплюватиме три західні області. Однак згодом його вплив може бути розширено на шість західноукраїнських областей.

Артем Ситник додав, що територіальні управління матимуть повний доступ до усіх баз даних державних органів, що дозволить викривати факти корупції, не виходячи з кабінетів.

Окрім того, передбачено прийом анонімних повідомлень про зловживання.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ