Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник пообіцяв звернутися до Львівської обласної та міської рад з проханням виділити для фільму „Владика Андрей” по 500 тисяч гривень

У вересні цього року у Львові розпочнуться зйомки нового фільму режисера Олеся Янчука «Владика Андрей». Очікується, що фільм вийде на екрани влітку наступного року. Наразі на зйомки фільму Міністерство культури та туризму виділило 9 млн грн, ще півтора мільйона організатори проекту сподіваються отримати за рахунок спонсорів. Зокрема, голова Львівської ОДА Петро Олійник пообіцяв звернутися до Львівської обласної та міської рад з проханням виділити з бюджетів по 500 000 гривень. Попередні домовленості є також з «Кредобанком» та «Укрексімбанком».
«Фільм охоплюватиме періоди життя Андрея Шептицького – від дитинства до останніх днів. Цей фільм має розказати правду щодо мучеництва часів митрополита Андрея. Особливо це важливо з огляду на процес беатифікації митрополита, який зараз відбувається», — зазначив Олесь Янчук. За словами режисера, окрім Львова, деякі сцени фільму зніматимуть також у Києві, Ватикані та у Суздалі (Російська Федерація), у якому відбував заслання митрополит Андрей. Своє благословення на зйомки фільму дав Глава УГКЦ Блаженніший Любомир кардинал Гузар.
Режисер стрічки, заслужений діяч мистецтв України Олесь Янчук, відомий львів’янам за роботою над фільмами «Залізна сотня», «Голод-33» та «Нескорений».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ