Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Порошенко подав позов до суду проти одного з телеканалів

Як повідомили у прес- службі Президента України, Петро Порошенко наголошує, що його позов до суду проти одного із українських телеканалів – це інструмент захисту нашої держави від намагань розхитати ситуацію в країні за допомогою засобів масової інформації.

ʺЯ наголошую, що я ніколи не судився з журналістами. І зараз не збираюся це робити. Я прийняв рішення і подав позов проти каналу. Це є елемент захисту української держави від зазіхань найбільшого олігарха-втікача, який сидить за кордоном і думає, що ниточками він буде управляти українськими маріонетками. Ми точно маємо це зупинитиʺ, - сказав Глава держави в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи результати одного із досліджень, за даними якого найбільша кількість негативних повідомлень, замовних повідомлень - ʺджинсиʺ, стосувалася саме його.

ʺНічого у вас не вийде. Реваншу не буде. Українці неодноразово демонстрували відповідальний вибір, а я переконаний, що суд доведе і ні в кого більше не буде бажання використовувати засоби масової інформації для дестабілізації ситуації в нашій державіʺ, - додав Петро Порошенко.

ʺІ я наголошую, що мною підписаний відповідний договір, буде зареєстрований відповідний позов і це буде зроблено для захисту інтересів нашої державиʺ, - також сказав Президент.

Глава держави зауважив, що зазначені сюжети дуже нагадують сюжети російського телебачення про ʺрозіп’ятого хлопчикаʺ на російському ТБ, які використовувалися агресором для пропаганди та гібридної інформаційної війни проти України.

ʺІ цей ʺрозіп’ятий хлопчикʺ, яким нав’язувалися думки, намагалися задурити голову українцям. Українці тоді не повірили російському телебаченню, бо вони знали – це є елементи гібридної війни. Це є елементи, коли використовуючи ЗМІ, не важливо як вони називаються – чи Russia Today, чи ʺПерший російський каналʺ, чи ʺРосія 24ʺ - вони хотіли добитися тієї мети, яку Путін поставив перед собою: знищити Україну. Але українці були захищені від подібної інформаційної атаки, а від каналів всередині країни – виявляється захисту такого не булоʺ, - сказав Петро Порошенко.

ʺІ от на сьогоднішній день те, що ми бачимо на одному з національних каналів – я твердо переконаний, що ʺчервона лініяʺ перейденаʺ, - заявив Президент.

Глава держави також нагадав події майже трирічної давнини, коли одна з найбільших банківських установ України – ПриватБанк, був ʺфактично доведений до банкрутства, фактично доведений до ліквідаціїʺ її тодішніми власниками. ʺВласники ПриватБанку, а це саме Ігор Коломойський, висмоктали, викачали з ПриватБанку мільярди доларів. Хочу нагадати, що на той час вкладниками ПриватБанку були десятки мільйонів українців – більше 20 млн. І лише професійні дії українського Національного банку, Міністерства фінансів, українського Уряду змогли захистити інтереси цих 20 мільйонів. Коломойський тоді втік з країни, а вкраденими грошима намагався і намагається дестабілізувати ситуацію в державіʺ, - констатував Петро Порошенко.

Він також наголосив на тому, що ʺне Коломойському і не Путіну вирішувати, хто буде українським Президентомʺ.

ʺВиключно конституційне повноваження для цього має український народ. І я буду робити все, що необхідно для того, щоб захистити конституційні права українського народуʺ, - заявив Глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ