Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Порошенко подякував Білорусі за дружбу

Українсько-білоруський кордон – це кордон дружби і в жодному разі не маємо допустити, щоб Росія використала його. Про це Президент України Петро Порошенко заявив у Гомелі під час зустрічі з представниками української громади Білорусі. Про це сьогодні, 26 жовтня проінформувало Офіційне інтернет-представництво Президента України.

«Це є кордон дружби, і ні в якому разі не маємо допустити, щоб для України з території Білорусі була будь-яка загроза. Ми не чекаємо, знаємо, що цього не буде і звичайно ми не хочемо, щоб Росія використала Білорусь для того, щоб зайти нам у фланг», - сказав Глава держави, додавши, що «кордон є для нас дуже важливим».

Петро Порошенко зазначив, що радий зустрічі з українцями Білорусі та подякував їм «за ту роботу, яку вони роблять для консолідації».

«Спасибі перш за все за те, що ви підтримуєте Україну. Нам зараз конче потрібна ця підтримка. Спасибі, що вашими молитвами і вашими зусиллями ми тримаємо добрі стосунки з Білоруссю. Для нас це також важливо», - сказав Президент.

Глава держави зазначив, що свого часу він ухвалив рішення про проведення переговорів щодо миру в Україні у Мінську. «Щоб ті надії, які пов'язує Україна з миром, з припиненням агресії Росії проти незаконної анексії Криму, для того, щоб припинити вторгнення на сході нашої держави, ми прийняли свого часу рішення для того, щоб робити переговори саме у Мінську. І для того, щоб відчути ту підтримку, яку нам демонструє сьогодні світ, у Білорусі для того, щоб трохи відкрити ворота Європи по відношенню до Білорусі», - сказав він.

«Ми з добрими намірами приїхали до Білорусі для того, щоб продемонструвати стратегічність і відповідальність», - додав Петро Порошенко.

«Ми спираємося на вас, ви – точно розраховуєте на нас. Бо на сьогоднішній день Україна розвивається такими темпами, економіка зростає, армія побудована, церкву свою будемо мати. З Божим благословенням, бо церква незалежної держави – це один з атрибутів незалежності», - також підкреслив Глава держави.

На початку зустрічі з громадою Петро Порошенко вшанував пам'ять видатного українського поета та художника Тараса Шевченка. Глава держави встановив квіткову композицію до пам'ятника великому Кобзареві.

Присутні біля пам'ятника Кобзарю разом з Президентом виконали Гімн України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ