Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під Києвом мародери розікрали та "розбомбили" розкішні маєтки Пшонки

Розкішний маєток Віктора Пшонки в Гореничах рознесли вщент, майже сама доля спіткала і заміську дачу екс-генпрокурора в Сухолуччі. Ці будинки розікрали мародери, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На місці колишніх шокуючи розкошів тепер не менш шокуюча пустка. Споруди виглядають так, ніби потрапили під обстріл. Там вибито шипки, розібрано паркет, знято двері та позбивано плитку. З дачі екс-керівника ГПУ вивезені дорогі меблі з червоного дерева, люстри, елітну сантехніку. Вціліли лише каркас, паркан, бруківка і ялинки довкола.

У лютому 2014 р. об'єкти узялаи під охорону майданівська самооборона та "Правий сектор". Цілими і неушкодженими вони передали майно офіційним силовикам. Що сталося потім – до кінця не зрозуміло. Однак тепер активісти хочуть повернути власний контроль над спорудами, аби зберегти бодай те, що залишилося. Кажуть, що на території самих ялинок росте на десятки тисяч доларів. Під новорічні свята мародери їх просто повирубують на продаж.

У прокуратурі визнали, що їх цікавить лише житловий будинок Пшонки в Гореничах. Він перебуває під арештом. Дача в Сухолуччі в якості майна екс-генпрокурора не значиться. Тому арешт і охорона не забезпечувалися.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ