Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підгорецький замок, Синютка, Подоляк і на "злодії шапка горить"

Голова Львівської ОДА Олег Синютка у програмі на ТРК Львів прокоментував інформацію про те, що Підгорецький палац на Львівщині хочуть передати в концесію. Саме таку новину 4 листопада оприлюднила, виступаючи на сесії Верховної Ради України, народний депутат від «Самопомочі» Ірина Подоляк.

Олег Синютка: "Це приклад того, як хочуть звести політичні порахунки. В чому суть питання? Сьогодні на рівні Кабміну розробляється положення про можливість передачі в концесію різних об'єктів: замків, доріг, інших, інших речей. І тут один народний депутат, який, напевно, щоб відволікти свою увагу від електронних декларацій, запускає у ФБ та інтернет: біда, на Львівщині крадуть, хочуть вкрасти Підгорецький замок! Так от я всім публічно сьогодні заявляю, і цій народній депутатці, з якою я сьогодні спілкувався по телефону, і просив її, щоб вона не займалась брехнею. Так от, ніякого переліку затвердженого про передачу в концесію тих чи інших замків немає. 

Але я вважаю, що це буде одна із форм, коли ми повинні інвестувати гроші в ті руїни, які ми сьогодні називаємо замками.

І друга річ. яка дуже важлива. Будь-яка передача в концесію, оренду, в користування - буде виключно на прозорих публічних конкурсах із залученням громадськості і фахівців. І по-іншому не буде. А якщо хтось хоче свої брудні речі прикрити, гвалтуючи, що горить, то є народна приказка, що на "злодії шапка горить". Тим більше, що ця пані була однією із діячок культури. І нехай вона краще подивиться, що вона залишила після себе у львівській культурі".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ