Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пів тисячі маленьких українців і діти з Ліверпуля одночасно запустять повітряних зміїв

5 травня пів тисячі дітей із чотирьох українських міст – Києва, Львова, Хмельницького та Полтави – і діти з британського міста Ліверпуль одночасно запустять у небо повітряні змії, на яких зобразять свої мрії та бажання.
Скриншот

Про це повідомили на офіційному каналі Міністерства освіти і науки України. 

У межах пісенного конкурсу «Євробачення» з 1 до 14 травня у британському місті Ліверпуль проходить двотижневий культурний фестиваль «EuroFest» з популяризації європейської культури. На фестивалі будуть представлені 24 творчі проєкти, 19 з яких створені у колаборації між Україною та Великою Британією.

Один із заходів, який відбудеться у п'ятницю, 5 травня, має на меті зібрати пів тисячі дітей із чотирьох українських міст – Києва, Львова, Хмельницького та Полтави – і дітей з британського міста Ліверпуль, які  одночасно запустять у небо повітряні змії, на яких зобразять свої мрії та бажання. 

"Повітряний змій був обраний символом проєкту, оскільки уособлює надію на щасливе майбутнє. Українські міста, у яких запускатимуть повітряних зміїв, також символічні: вони утворюють на карті форму ромба, що нагадує літальний виріб", – ідеться у повідомленні.

Щоб згуртувати якомога більше українських дітей навколо ідеї «Land & Sky, Home & Dreams» і дати їм відчуття єднання з усіма учасниками, у межах проєкту проходить всеукраїнський онлайн-флешмоб. Протягом двох тижнів школярі з різних куточків України публікують у соцмережах відео, у яких діляться заповітними мріями та показують, як власноруч розмальовують повітряних зміїв. 

Для розпису літунів можна використовувати дизайни-символи, розроблені артамбасадоркою проєкту, українською художницею Марією Сусловою: голуб як знак миру, підсніжник – символ надії, а дівчинка, що тримає рідний дім у руках, уособлює українців. Для дітей підготували майстерклас у форматі відео: художниця розповідає, як розмалювати повітряного змія та легко скласти його конструкцію, аби підготувати до польоту. Усі охочі можуть долучитися до проєкту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ