Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

План впровадження е-квитка у Львові засекретили й найняли перекладача, щоб допоміг з запуском

У Львові триває багатомільйонна епопея з впровадженням електронного квитка.

"Я не засмучений тим, що ти збрехав мені, я засмучений тим, що тепер не можу вірити тобі" – приписують Фрідріху Ніцше.

Нагадаємо, як вже повідомляла редакція Гал-інфо, депутатський корпус Львівської міської ради, ніяк не може добитись в директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олега Забарила та керівника ЛКП "Львівавтодор" Миколи Власюка, детальний план з розгортання електронного квитка у місті Львові. Чиновники свідомо маніпулюють та надають неправдиву інформацію на всі запити депутатів та керівництва постійних депутатських комісій.

Не будемо наводити всю хронологію брехні, з нею ви можете ознайомитись за посиланням на попередній матеріал: У відсутності електронного квитка у Львові винні ...... журналісти?

Але зазначимо, що ще з 30 січня, головні "впровадлжувачі" електронного квитка у Львові обіцяють надати план його впровадження "через два тижні".

Цього разу, 27 березня, під час чергового засідання постійної депутатської комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності виявилось, що всі попередні заяви Миколи Власюка та Олега Забарила виявились суцільною брехнею. На запитання керівника комісії Ігоря Зінкевича, коли нарешті депутати отримають давно обіцяний план впровадження електронного квитка, керівник ЛКП "Львівавтодор" Микола Власюк озвучив нову версію:

"Доповідаю. В продовження вашого доручення, яке було щодо ДІП-плану і його передачі, 13 числа, я прийняв на роботу перекладача. Кваліфікованого, все як має бути, з дипломами. Який може перекласти з англійської на мову. Людина завершує вже цю роботу і думаю найближчим часом я вам ДІП план передам вже повністю українською мовою. Все як книжка пише.

До тижня часу - це максимум", - повідомив Микола Власюк.

Нагадаємо, цей самий Микола Власюк під час прямої трансляції засідання депутатської комісії транспорту та звязку ЛМР, яка відбулась 20 лютого, заявляв, що детальний план з розгортання електронного квитка у місті Львові "віддали організаціям, які перекладуть це все діло".

Також керівник ЛКП "Львівавтодор" під час засідання депутатської комісії, фактично заборонив керівнику комісії, депутату ЛМР Ігорю Зінкевичу спілкуватись з журналістами.

"Є одне застереження. Пункт 16 спеціальних умов контракту передбачає, що сторони повинні зберігати конфіденційність і без письмової згоди іншої сторони цю інформацію не роздавати. Ви інформацію будете мати, а передавати її по статі 16 це є проблемно", - заявив Власюк.

Варто зазначити, що в кредитному договорі  ЄБРР немає жодних обмежень стосовно конфіденційності інформації.

Документи які засекретили план впровадження електронного квитка у Львові за словами все того ж Миколи Власюка були підписані 13 грудня.

Скільки ще буде тривати свідома брехня та маніпуляції "запроваджувачів системи" невідомо. Але зазначимо що новою обіцянкою впровадити "електронну форму оплати" в транспорті Львова є 2-й квартал 2023 року. Повністю систему електронного квитка запустять "в цьому році".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ