Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пластуни передали до Гарнізонного храму Вифлеємський вогонь миру

Сьогодні, 4 січня, до Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла ( м. Львів, вул. Тетральна, 11) пластуни урочисто передали військовим капеланам Вифлеємський вогонь миру. Прийняв від молоді свічку з вогнем о. Тарас Михальчук, капелан 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного та душпастир Гарнізонного храму.

Відтепер у храмі постійно горить свічка із Вифлеємським вогнем, її можна знайти у правій наві храму перед вівтарем святого Ігнатія Лойоли. Відтак, кожен тут зможе запалити свічку, аби принести й до свого дому цей благодатний вогонь.

Як відомо, цю чудову традицію - розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру - започаткувала 1986 року австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Спочатку акцію планували з метою підтримки неповносправних дітей та всіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Тепер щороку представники ORF та австрійські скаути беруть вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі розповсюджують його по всьому світу. Відтак, цей благодатний вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло миру, злагоди та надії.

Капеланство.info

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ