Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пластуни передали Львівській облраді Вифлеємський вогонь

Сьогодні, 21 грудня, на початку позачергового сесійного засідання у Львівській обласній раді пластуни урочисто вручили керівництву обласного парламенту Вифлеємський вогонь миру. Цього року делегація привезла Вифлеємський вогонь миру з Австрії, головного Віденського собору. Повідомила прес-служба Львівської облради.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин подякував пластунам за їх таку важливу передріздвяну місію і додав, що бажає усім у мирі та спокої зустріти Новий 2018 рік та відсвяткувати Різдво Христове. Слід зауважити, що цими днями Вифлеємський вогонь миру отримали головні собори українських Церков.

Довідка.

«Вифлеємський вогонь миру» — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. По Україні Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту. Вперше Вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході. Щороку пластуни перебирають Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів і передають його українській громаді, церквам, несуть до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ