Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пластуни та скаути передали мерії Вифлеємський вогонь миру

Сьогодні, 18 грудня, у переддень Святого Миколая, представники Львівського осередку Національної скаутської організації «Пласт» та організації «Скаутство Європи в Україні» передали міському голові Львова Андрію Садовому та працівникам Львівської міської ради Вифлеємський вогонь миру.

Вогонь перебуватиме у капличці Ратуші (каб. 116), тож запрошують приходити усіх працівників мерії та містян, щоб цей символ миру осягнув якомога більше людей.

«Дійсно, це вже є добра традиція, що Вифлеємський вогонь через усі свята є тут присутній, і багато людей, які працюють в місті, працюють для громади, також мають його у себе. Цей вогонь має дуже велику силу – він оберігає і він надихає. Вчора ми мали унікальну церемонію, коли ви передали Вифлеємський вогонь для громади міста, для всіх людей доброї волі – ми це робили урочисто під час відкриття нашої ялинки, тому мені приємно, що сьогодні ви маєте ще таку візитацію для тих людей, які працюють в місті. Обов’язково, щоб цей вогонь був у нас в капличці, тому що багато львів’ян вже знають, що можна завжди під час Різдвяних свят прийти в капличку та скористатися з Вифлеємського вогню», - сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

 «З великою радістю приносимо сьогодні цей вогонь, і цього року ми разом вже з друзями-скаутами Європи поширюємо цей вогонь по місту Львову, бо нас  багато і ми маємо одну мету – допомагати іншим. Бажаємо в наступному році розквіту, успіхів та натхнення вам і усім вашим працівникам, розквіту нашому місту», - сказав Матвій Дух, голова осередку «Пласту» у Львові.

Зазначимо, що саме Вифлеємський Вогонь завжди був передвісником свят, затишку і всього теплого, з чим нам асоціюється Різдво. Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою, і впродовж останніх років для багатьох Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається у церкві до Йордану, а потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю.

Додамо, що в рамках передсвяткових традицій, 21 грудня пластуни планують зустріч з польськими харцерами на кордоні з Польщею.

Довідка.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

По Україні Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту – Національної скаутської організації України. Пластуни беруть Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів і передають його українській громаді, церквам, заносять до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ