Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція охорони підбила підсумки щодо проведення основної сесії незалежного тестування

Начальник Департаменту поліції охорони Сергій Парфенюк під час селекторної наради обговорив питання стосовно охорони публічної безпеки та порядку проведення основної сесії зовнішнього незалежного тестування (ЗНО) – 2021.

Нагадаємо, що з 21 травня по 15 червня 2021 року в державі відбулася основна сесія ЗНО випускників шкіл, а також учнів і студентів.

Під час проведення ЗНО працівниками поліції охорони по всій території України забезпечувалась публічна безпека та порядок на 6 779 пунктах ЗНО та 130 об’єктах, де здійснювалася обробка тестових матеріалів. До заходів охорони залучено понад десять тисяч працівників Національної поліції.

За інформацією управлінь поліції охорони, під час проведення основної сесії ЗНО, незважаючи на неодноразові попередження про необхідність залишити речі, що непередбачені процедурою проведення ЗНО, 267 учасників через порушення цієї вимоги позбавлено права продовжувати тестування. При цьому наші працівники з використанням металодетекторів виявили 311 заборонених речей. Найбільше таких порушень виявлено в Києві, Львівській, Одеській, Дніпропетровській та Харківській областях. До найбільш поширених заборонених речей, виявлених працівниками поліції, належать: мобільні телефони, гарнітура до мобільних телефонів, флеш-накопичувачі, МР3-плеєри, друковані засоби та інші предмети.

-Правила складання зовнішньої сесії незалежного тестування для всіх однакові ми постійно повторюємо це. Загалом співробітники поліції охорони напередодні дня проведення перевіряють пункти складання ЗНО і починають чергування з моменту приймання під охорону матеріалів ЗНО, – наголовив Сергій Парфенюк. – За результатами заходів охорони під час основної сесії працівниками поліції не було допущено вчинення протиправних дій та вжито заходів щодо недопущення потрапляння до пунктів проведення ЗНО заборонених до використання під час тестування речей, що непередбачені цією процедурою.

Водночас з 29 червня в державі розпочалася додаткова сесія ЗНО: 29 червня відбулося ЗНО з хімії та англійської мови. Сьогодні відбудеться ЗНО з німецької мови. Завершення ЗНО відбудеться з географії 14 липня 2021 року.

- Ще раз наголошую всім керівникам органів поліції охорони на необхідності вжиття належних заходів охорони за аналогією основної сесії ЗНО, унеможливлення потрапляння до пунктів проведення заборонених предметів і використання учасниками під час тестування технічних засобів фіксації, обробки та зчитування інформації, – наголосив Сергій Парфенюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ